Διαβάσαμε | Ο Χρήστος Σταμπουλής είναι ο κομίστας που δεν ήξερες ότι ήθελες!

Διαβάσαμε | Ο Χρήστος Σταμπουλής είναι ο κομίστας που δεν ήξερες ότι ήθελες!

Είμαι νευριασμένος.
Δεν ξέρω για ποιο λόγο δεν είχε πέσει στην αντίληψη μου μέχρι τώρα το έργο του Χρήστου Σταμπουλή. Έτυχε να τον γνωρίσω στην τελευταία Comicon, και ομολογώ ότι δεν περίμενα τέτοια ποιοτική δουλειά. Απορώ πως και δεν τον είχα ανακαλύψει έως τώρα.

Το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο και μπορεί άνετα να σταθεί στα κομιξάδικα του εξωτερικού. Τα σχέδια του είναι γεμάτα λεπτομέρεια, έχουν κίνηση και είναι μαέστρος στην αποτύπωση του ανθρώπινου σώματος. Όμως αυτό που με κέρδισε περισσότερο ήταν κάτι άλλο: ο Χρήστος δεν φοβάται να δείξει έκδηλο ερωτισμό στο έργο του. Είναι ένας κομίστας που τολμάει - και αυτό είναι κάτι που χρειαζόμαστε.

Για παράδειγμα στο “ακατάλληλο” F-Word Trooper έχουμε μια sci-fi ιστορία, με στρατιώτες σε ένα πλανήτη, που επιδίδονται σε αχαλίνωτο σεξ. Όμως δεν είναι απλό “πορνογράφημα” όπως μπορεί να το χαρακτήριζε κάποιος (αν και δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι κακό αυτό). Υπάρχουν χαρακτήρες και ιστορία από πίσω, μέχρι και lore. Μάλιστα για κάποιο λόγο - θες οι στρατιώτες, θες τα διαστημόπλοια - μου θύμισαν την ταινία Avatar και μου έτρεξαν τα σάλια στη σκέψη του τι θα μπορούσε να φτιάξει ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης με ένα γεροδεμένο σενάριο.

Το δεύτερο που διάβασα ήταν το Οι Άρχοντες της Πορφυρής Κοιλάδας, μια δραματική και έντονη ιστορία που διαδραματίζεται στην μεσαιωνική Ιαπωνία και μοιάζει σαν να το έχει φτιάξει Ιάπωνας. Η δουλειά που έχει κάνει εδώ είναι σε κορυφαίο επίπεδο. Είναι ξεκάθαρο πως έχει πέσει πολύ μελέτη στην κουλτούρα, στις στολές, στις στρατηγικές μάχης των Ιαπώνων, καθώς και σε πολλά άλλα. Το σκίτσο είναι λεπτομερέστατο και πυκνό. Η ιστορία έχει έρωτα, έχει μάχες και πόνο. Δεν έχω διαβάσει όλα τα κόμικ του, μα θα στοιχημάτιζα πως αυτή είναι η καλύτερη δουλειά του και το θεωρώ κρίμα που δεν έχει μεγαλύτερη απήχηση.

Ο Χρήστος έχει την δική του εκδοτική, την In-K Situ Comix όπου εκδίδει τα πρότζεκτ του και εκεί μπορείτε να βρείτε όλες τις δουλειές του. Εύχομαι να δούμε περισσότερα στο μέλλον..