• Συντακτική Ομάδα

Ο Θανάσης Λάμπρου γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1979 στην Καρδίτσα, στην οποία μεγάλωσε και εξακολουθεί να διαμένει μόνιμα μετά και την ολοκλήρωση των σπουδών του στον τομέα των “Χρηματοικονομικών Υπηρεσιών”. Η αλήθεια είναι πως ο συγκεκριμένος κλάδος δεν κατάφερε να τον κερδίσει και έτσι πλέον ασχολείται με τον κλάδο του τουρισμού. Η λογοτεχνία του Φανταστικού μπήκε από πολύ νωρίς στην ζωή του, όταν διάβασε πρώτη φορά το βιβλίο “Ταξίδι στο κέντρο της γης” του Ιουλίου Βερν, το οποίο τον έκανε να αντιληφθεί ότι από την στιγμή εκείνη ξεκινούσε και το δικό του “ταξίδι” ανάμεσα στους αχανείς και μυστηριώδεις κόσμους του Φανταστικού. Μια περιπλάνηση που καλά κρατεί μέχρι σήμερα και εξελίσσεται διαρκώς, μέσα από την αναζήτηση βιβλίων και ιστοριών, στην προσπάθεια του να εξερευνήσει και να γνωρίσει καλύτερα τους συγγραφείς και τους μαγικούς κόσμους τους (τόσο των κλασσικών όσο και των νεότερων). Κατά τ’ άλλα δηλώνει φανατικά Trekkie (Live long and prosper), αναγνώστης και συλλέκτης κόμικς, πιστός οπαδός της μουσικής Heavy Metal, λάτρης της pulp αισθητικής, περίεργος σχετικά με τα ανεξήγητα φαινόμενα, τακτικός επισκέπτης σε αλλόκοσμους, ονειροπόλος. Κάποια στιγμή θα το πάρει απόφαση και θα καθίσει να γράψει όλες αυτές τις ιστορίες που έχει στο μυαλό του.

Α, λατρεύει τον καφέ. Δεν μπορεί να φανταστεί έναν κόσμο χωρίς αυτό το σκουρόχρωμο ελιξίριο της ζωής…

 

Ο Γρηγόρης Δημακόπουλος είναι πολιτικός μηχανικός που ζει κι εργάζεται στην Καρδίτσα. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την περίοδο 2000-2006. Από μικρή ηλικία καλλιεργήθηκε μέσα του το ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία, κυρίως μετά την επαφή του με την “Ιστορία Χωρίς Τέλος” του Μίχαελ Έντε και τα έργα του Ιούλιου Βερν. Στη Θεσσαλονίκη αναπτύχθηκε η αγάπη του για την κλασική λογοτεχνία και τη λογοτεχνία του φανταστικού. Αγαπημένα του βιβλία είναι το “Σιλμαρίλλιον του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, το “Dune του Φρανκ Χέρμπερτ και οι “Άθλιοι του Βίκτωρος Ουγκώ. Τα δυο πρώτα μέρη της τριλογίας φαντασίας που έχει γράψει, “Η Εποχή των Θρύλων: Κόκκινη Αυγή” και “Η Εποχή των Θρύλων: ο Δρόμος της Εξορίας”, εκδόθηκαν από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή τον Μάιο του 2019 και τον Μάιο του 2021 αντίστοιχα. Τo βραβευμένο διήγημα “Το εκκρεμές” ήταν το πρώτο έργο του που εκδόθηκε, λαμβάνοντας την τρίτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φαντασία 2018, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Fantasmagoria (Έπος της Φαντασίας ΙΙ, εκδόσεις iWrite, 2018). Το διήγημα “Ερήμωση έχει συμπεριληφθεί στην ανθολογία Στα Όνειρα της Φαντασίας: Πολεμικές Ιαχές (Εκδόσεις Allbooks, 2020). Στον ελεύθερο χρόνο του γράφει κριτικές και διηγήματα για τη Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας Καρδίτσας.

 

Ο Μιχάλης Δαγκλής γεννήθηκε μια ζεστή ημέρα τον Αύγουστο του 1980. Κατάγεται από τον Γαλατά Τροιζηνίας ωστόσο μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Η αγάπη του για το βιβλίο αλλά και τη λογοτεχνία τρόμου ξεκίνησε από νωρίς. Αναζητά διαρκώς την ιστορία εκείνη που θα τον προκαλέσει ή θα τον τρομάξει περισσότερο. Έχει πτυχίο γραφιστικής και έχει παρακολουθήσει μαθήματα δημιουργικής γραφής. Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων “Αστυφαγία” από τις εκδόσεις Bookstagram, των “Μίνι Κάυσωνας”, “Η Τελευταία Νύχτα της Αδέρας” και “Μυστήριο στο Άλυκο” (συνεργατικό με τον Αλέξανδρο Ίτσιο) από εκδόσεις Υδροπλάνο και της συλλογής “Αγαλήνευτα Βάθη” των εκδόσεων Ωκεανίδα, ενώ έχει εκδώσει και μια μικρότερη συλλογή με τον τίτλο “Ζωώδες Ένστικτο” από την Bookoo. Επίσης έχει γράψει τρεις μικρές ιστορίες φαντασίας και τρόμου οι οποίες κέρδισαν σε διαγωνισμό και εκδόθηκαν σε συλλογικό έργο: 1) “Εννιά Λεπτά” – 2009 που βρίσκεται στο βιβλίο Αποκάλυψη από τις εκδόσεις Ανατολικός. 2) “Μορμολύκειο” – 2016, που βρίσκεται στο βιβλίο Κόρες της Νύχτας από τις εκδόσεις Nightread και 3) “Κληρονομιά” – 2020 που βρίσκεται στη συλλογή Κοσμικό Έρεβος από τις εκδόσεις Allbooks. Όσον αφορά το σινεμά, θα βρείτε σκέψεις του στο γκρουπ Το Σινεμαδάκι στο Facebook.

 

Ο Ευάγγελος Ιωσηφίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1990. Μεγάλωσε σε ένα χωριό της Δράμας, τους Σιταγρούς, και έχει αποφοιτήσει από τη σχολή Ελληνικής Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα, ενώ παράλληλα ασχολείται με το σκάκι ως αθλητής και προπονητής. Ενδιαφέροντά του είναι τα ταξίδια, η λογοτεχνία και η στιχουργική και του αρέσει να ανακαλύπτει νέους κόσμους μέσα από βιβλία και ταινίες. Αντλεί έμπνευση από φυσικά τοπία, απ’ την τέχνη και από την -διαδικτυακή συνήθως- έρευνα σε ανεξήγητες υποθέσεις μυστηρίου. Από τις εκδόσεις Ελκυστής κυκλοφορούν τα βιβλία του “Φιλήμων, ο ερευνητής του μεταφυσικού”, “7 Καταραμένες Ιστορίες” καθώς και η σειρά φαντασίας “Η Γη των Αμόλυντων”. Διατηρεί το ιστολόγιο skylosofies στο οποίο αρθρογραφεί τακτικά, ενώ μπορείτε να τον βρείτε και στο Youtube στα κανάλια Vaggelis Iosifidis και Συγγραφικό Στέκι 

 

Η Κατερίνα Θεοδώρου γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Ερέτρια της Εύβοιας και ζει στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας με τον σύζυγο και τις δυο κόρες τους. Είναι δασκάλα. Στον ελεύθερο χρόνο της διαβάζει, γράφει και ασχολείται με τη μουσική. Απολαμβάνει συζητήσεις που αφορούν τη μουσική και τα βιβλία και χαίρεται με την παρέα ανθρώπων με τα ίδια ενδιαφέροντα. Ακούει κυρίως metal και πιο ατμοσφαιρικά κομμάτια και διαβάζει τρόμο, ψυχολογικά θρίλερ και αστυνομική λογοτεχνία, χωρίς να αποκλείει τα άλλα είδη. Το πρώτο της βιβλίο “Ο δρόμος για την Κόλαση” κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2016 από τη Δυάς Εκδοτική (εξαντλημένο από τον εκδότη). Τον Οκτώβριο του 2018 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λυκόφως το δεύτερo της βιβλίο, “Εκείνη”. Την ίδια χρονιά συμμετείχε στην ανθολογία διηγημάτων φαντασίας “Bρόχος” του ίδιου εκδοτικού. To 2021 κυκλοφόρησε το τρίτο της βιβλίο “Νυχτερινό Τρένο”. Τα διηγήματά της που έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς είναι: “Θανάσιμος Οιωνός”, “Η φρικτή αλήθεια”, “Για πάντα…” (εκδόσεις iWrite), “Η επέτειος” (εκδόσεις Λυκόφως) ενώ πρόσφατα συμμετείχε με το διήγημά της “Φωτεινή” στη συλλογή “Με όλες τους τις δυνάμεις” (Εκδόσεις Χρονικό), όπου τα έσοδα από τις πωλήσεις πηγαίνουν στον Σύλλογο “Η ΠΙΣΤΗ”.

 

Η Άννα Σπανογιώργου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Σοχό Θεσσαλονίκης, όπου ζει μέχρι σήµερα. Έχει σπουδάσει στο τµήµα Εµπορίας και Διαφήµισης στη Θεσσαλονίκη, µε εξειδίκευση στον τοµέα των πωλήσεων. Η ενασχόλησή της µε τον γραπτό λόγο, την οδήγησε αρχικά στη στιχουργία, µε την οποία εκφράζει αναζητήσεις και ανησυχίες µέσα από το πρίσµα της φαντασίας, κυρίως στην αγγλική γλώσσα. Αργότερα, η ιδέα της συγγραφής εξελίχθηκε ως µία επιπλέον πτυχή της δηµιουργικότητάς της και την οδήγησε στην ολοκλήρωση του πρώτου της μυθιστορήματος “Αέναη μάχη: H Πτώση”, Εκδόσεις Πηγή (2016). Ακολούθησε το δεύτερο μέρος της τριλογίας “Αέναη μάχη: Άνοδος”, Εκδόσεις Πηγή (2018) και το φινάλε “Αέναη μάχη: Σημείο μηδέν”, Εκδόσεις Πηγή (2021) Το διήγημά της “Η σκιά” συμπεριλαμβάνεται στο συλλογικό έργο “Το έπος της φαντασίας: Αδιέξοδο” των εκδόσεων iWrite (2017), που προέκυψε από τον διαγωνισμό του φεστιβάλ Fantasmagoria. Στο ίδιο φεστιβάλ διακρίθηκε και το διήγημά της “Αγγελικό” το 2020. Συμμετέχει στιχουργικά στα album των Julian’s Lullaby “Dreaming of your fears” (2011, STF Records) & “Prisoner of emotions” (2016, Musica).

 

Η Κατερίνα Ελευθερίου είναι καθηγήτρια Αγγλικών που ζει και εργάζεται στην Καρδίτσα. Γεννήθηκε το 1980 και σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία στο American College of Thessaloniki. Αγαπημένη της ενασχόληση ήταν πάντα το σινεμά και η κλασική λογοτεχνία. Πέρα από αυτά όμως, ιδιαίτερη προτίμηση έχει στη λογοτεχνία τρόμου, φαντασίας και στο θέατρο. Αγαπημένοι της συγγραφείς είναι ο Gabriel Garcia Marquez, ο J.R.R. Tolkien και ο William Shakespeare. Στα πιο αγαπημένα της βιβλία συμπεριλαμβάνονται τα “100 Χρόνια Μοναξιά”, “Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών” και ο “Άμλετ”. Τα τελευταία 15 χρόνια ασχολείται με την διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας ενώ παράλληλα βοήθησε στην επιμέλεια της τριλογίας “Η Εποχή των Θρύλων” του συζύγου της Γρηγόρη Δημακόπουλου και επιμελείται την στήλη “Watch me” της Λέσχης Φανταστικής Λογοτεχνίας Καρδίτσας.

 

Ο Βασίλης Νίκολας Συράκης γεννήθηκε στην ήσυχη πόλη του Wilhelmshaven της Γερμανίας, το 1989. Το 1994 ήρθε στην Ελλάδα, μιας και είχε περισσότερο ήλιο και οι γονείς του ήλπιζαν ότι έτσι θα περάσει λιγότερο χρόνο μέσα στο μυαλό του. Από μικρό παιδί είχε το κεφάλι του γεμάτο ήρωες, μάγους, δράκοντες και διαστημικά ταξίδια, ώσπου μια μέρα αποφάσισε να τα αποτυπώσει σε ιστορίες. Έχει γράψει διάφορα διηγήματα, τα οποία δημοσίευσε στο site του Tales from Stranger Worlds. Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Το Λίκνο της Ζωής”, πρώτο μέρος της σειράς επικής φαντασία “Τα Παιχνίδια των Θεών”, κυκλοφόρησε το 2019 από τις Εκδόσεις Παράξενος Ελκυστής, ενώ το 2020 κυκλοφόρησε και το δεύτερο μέρος με τίτλο “Το Σταυροδρόμι των Θεών”. Τον συγγραφέα μπορείτε να τον βρείτε στην προσωπική του σελίδα: vnsyrakis.com

 

O Γιώργος Καβάλλος γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1980, και έχει κατοικήσει και εργαστεί τόσο στην Καρδίτσα, όσο και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Εργάζεται ως μεταφραστής και διερμηνέας –ενίοτε υπό αντίξοες συνθήκες- ενώ έχει επίσης υπάρξει αρθρογράφος, επιμελητής, ραδιοφωνικός παραγωγός και ΙΤ specialist. Ασχολείται με το blogging, την δημιουργία ηλεκτρονικών παιχνιδιών και το podcasting, ενώ δηλώνει και σεναριογράφος κόμικς ενώ δεν θα ‘πρεπε, αφού τέσσερα χρόνια έχουν περάσει και ακόμα δεν το έχει τελειώσει το ρημάδι... Το blog του (στα αγγλικά) μπορείτε να το διαβάσετε στην πλατφόρμα του Medium: https://medium.com/@georgekavallos

 

Ο Αλέξανδρος Ίτσιος αρέσκεται να διαβάζει περιπέτειες speculative fiction γύρω από το φανταστικό και την επιστημονική φαντασία, ιδίως αν έχουν στοιχεία harem και LitRPG /Gamelit. Οτιδήποτε όμως περιέχει τρόπαια με δαίμονες, βαμπίρ, λυκανθρώπους και απέθαντους, ταιριάζει στο αναγνωστικό του προφίλ. Παρότι είναι λάτρης των horror games, για κάποιο λόγο αποφεύγει να διαβάζει ιστορίες τρόμου. Είναι φανατικός indie publisher, συγγραφέας και δημιουργός της αγγλόφωνης science fantasy σειράς βιβλίων “Hades Online”. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί επίσης και σε άλλες γλώσσες, όπως Ισπανικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά και Γερμανικά. Επίσης, έχει γράψει κάποια διηγήματα στα ελληνικά, τα οποία έχουν εκδοθεί και σε Ελληνικές ανθολογιες, ενώ το πρώτο μέρος της σειράς βιβλίων “Μυστήριο στο Άλυκο” (συνεργατικό με τον Μιχάλη Δαγκλή) κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Ερασιτεχνικά, ασχολείται με την αξιολόγηση βιβλίων πριν εκδοθούν, ως beta reader, οπότε αν έχετε κάποια ιστορία προς δημοσίευση και θέλετε κάποιον να κάνει μία λεπτομερής κριτική πριν βγει το βιβλίο σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του. Όταν δεν διαβάζει, ταξιδεύει στα Βαλκάνια, βλέπει anime, γράφει κώδικα για visual novels, κάνει γυμναστική ή παίζει παιχνίδια στην αγαπημένη του κονσόλα (Nintendo DS/3DS) και διατηρεί την προσωπική του σελίδα www.alexitsios.com Τέλος, μπορείτε να τον βρείτε στο Youtube στο κανάλι Συγγραφικό Στέκι

 

Ο Αριστείδης Χριστοφοράκης γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1994 στην οποία και μεγάλωσε. Έχει σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και πλέον διαμένει μόνιμα στην Αθήνα στην οποία και εργάζεται. Πάντα τον γοήτευαν τα διάφορα πεδία του φανταστικού που προέκυπταν μέσα από την λογοτεχνία, όπως επίσης τον κινηματογράφο και την μουσική. Κυρίως αρέσκεται να ασχολείται με τα διάφορα δυστοπικά σενάρια και τις πολεμικές ιστορίες. Εκτός των διηγημάτων που έχουν αναρτηθεί κατά καιρούς στην Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας Καρδίτσας, συνεργάζεται και με την Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας και το περιοδικό «Φανταστική Λογοτεχνία» το οποίο εκδίδει. Επίσης, είναι μεγάλος φαν της black metal και του gothic, προσπαθεί να ερευνά και να αναλύει την μουσική πορεία και την ευρύτερη κουλτούρα των δύο αυτών κινημάτων.

 

Ο Σεραφείμ Παππάς ξεκίνησε να συγγράφει ύστερα από προτροπή κοντινού ανθρώπου ενώ σπούδαζε μηχανολόγος μηχανικός. Του αρέσουν το post-apocalyptic, το steampunk και προσπαθεί να τα εμφυσήσει με ένα σύστημα μαγείας επηρεασμένο από Harry Potter και Lovecraft, μεταξύ άλλων. Λατρεύει να κάνει διακριτικές αναφορές σε γνωστά έργα φαντασίας και ιστορικά γεγονότα και προσπαθεί κάθε περιπέτεια του, μικρή και μεγάλη, σημαντική ή άσημη να αποτελεί κομμάτι μιας ευρύτερης ιστορίας, στην οποία η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει απόκοσμες απειλές από το Σύμπαν και πέρα από αυτό. Αναμιγνύει διάφορα φανταστικά έργα και μυθολογίες σε ένα κόσμο που αποτελεί μια εναλλακτική πραγματικότητα της ανθρωπότητας. Ένα κόσμο όπου βρικόλακες κινούν τα νήματα του υπόκοσμου, μάγοι προσπαθούν να εδραιώσουν βασίλεια, μυστικές οργανώσεις πολεμούν εξωγήινες απειλές και περίεργοι φιλομαθείς άνθρωποι, είτε από λάθος είτε επίτηδες επικοινωνούν με πλάσματα που υπάρχουν στις παρυφές τις πραγματικότητας.

 

Ο Άγγελος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 2001. Μεγάλωσε στο Ναύπλιο και τώρα σπουδάζει στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από μικρός είχε γοητευτεί από τον κόσμο του φανταστικού. Τα εξωπραγματικά όντα, οι διαφορετικοί κόσμοι, η μαγεία και οι ήρωες έκαναν τη φαντασία του να καλπάζει. Το πρώτο βιβλίο που διάβασε από το είδος του φανταστικού, ήταν «Η μηχανή στο υπόγειο», της Κίρας Σίνου. Ο αγαπημένος του συγγραφέας είναι ο Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν, ενώ το αγαπημένο του βιβλίο είναι το δεύτερο μέρος του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, “Οι Δύο Πύργοι”. Έχει ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες, συγκεκριμένα με το shaolin kung fu και το kick boxing. Του αρέσει να διαβάζει βιβλία, κυρίως φαντασίας, να παίζει επιτραπέζια και ηλεκτρονικά παιχνίδια, να γράφει διηγήματα και μυθιστορήματα. Τον Μάρτιο του 2021 εξέδωσε το πρώτο μέρος μια σειράς φαντασίας, ονόματι “Η Λάεεν και το μεγαλείο της: Το Έπος της Λάεεναρ”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παράξενος Ελκυστής. Τον Σεπτέμβρη του 2021 κυκλοφόρησε το ebook “13: Διηγήματα τρόμου και σκοτεινής φαντασίας” από τη Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας Καρδίτσας, όπου συμμετέχει με το διήγημα “Ο Παλιός Αετός”. Διάφορα άλλα διηγήματά του κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ενώ επίσης κάνει επιμέλειες σε blog.

 

O Παναγιώτης Πλατώνης γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1983. Σπούδασε στην Κομοτηνή στο τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας και τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε έναν εκπαιδευτικό όμιλο. Αρθρογραφούσε στο περιοδικό “Αντί” (2005-2006), για θέματα που αφορούσαν την Τέχνη και κυρίως την Ζωγραφική. Έχει ιδιαίτερη αγάπη στην Ιστορία με αγαπημένες ιστορικές περίοδοι, την Ρωμαϊκή, την πρώιμη Βυζαντινή και την Μεσαιωνική. Αγαπημένα του βιβλία είναι τα “Σικελικός Εσπερινός” του Steven Runciman, το “Τυπωθήτο” των Rita Monaldi & Francesco Sorti, το “O Γολγοθάς και τα βαριά Μυστικά του” του Robert Ambelain. Με τη λογοτεχνία του φανταστικού / μυστηρίου και ιδιαίτερα του τρόμου ασχολήθηκε από την εφηβεία με βιβλία τύπου “Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ και οι τρεις ντετέκτιβ στο μυστικό του πύργου της φρίκης” του Robert Arthur, λίγο αργότερα με ένα ακραίο βιβλίο, το “Θεσπέσιο Πτώμα” της Poppy Ζ. Brite (και προχωράμε...). Λοιπά χόμπις του οι ταινίες τρόμου / gore / splatter / exploitation, ο Ευρωπαϊκός κινηματογράφος και η ερασιτεχνική ενασχόληση με την φωτογραφία.

 

Ο Μάριος Κουτσούκος γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1983. Μεγάλωσε στην Πάτρα, όπου το κάστρο της τον ενέπνευσε να ονειροπολεί για το παρελθόν και η ανοιχτή της θάλασσα τον παρακίνησε να ταξιδέψει προς το μέλλον. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές Δημιουργικής Γραφής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και επί του παρόντος είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Αρχαιολογίας, Κλασσικών Σπουδών και Αιγυπτιολογίας, στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ. Είναι δίγλωσσος συγγραφέας (Ελληνικά και Αγγλικά) ενώ παράλληλα εργάζεται ως μεταφραστής, στιχουργός, εκπαιδευτικός και ερευνητής με εξειδίκευση στην ιστορία των αρχαίων θρησκειών, μυστηριακών λατρειών και τελετουργικών πρακτικών. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του: www.marioskoutsoukos.com

 

Ο Κωνσταντίνος Αμβράζης γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1984 στην πόλη της Λάρισας και πλέον κατοικεί μόνιμα στα Μέγαρα Αττικής. Έχει σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο ΤΕΙ Λάρισας. Η έλξη του για τον κόσμο του φανταστικού ήταν πάντα δυνατή αλλά με μορφές που δεν τον ικανοποίησαν εντελώς, όπως video games και ταινίες. Σχετικά πρόσφατα ανακάλυψε τον κόσμο της φανταστικής λογοτεχνίας η οποία τον κέρδισε ολοκληρωτικά! Η αρχή έγινε, όπως και με τους περισσότερους, με τον Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν, διαβάζοντας με ενθουσιασμό το έργο του “Σιλμαριλιον”. Τότε κατάλαβε πόσο χρόνο είχε χάσει από τη ζωή του χωρίς να έχει διαβάσει βιβλία που θα του επέτρεπαν να ταξιδέψει σε μέρη που δεν είχε φανταστεί. Φανατικός αναγνώστης πλέον, προσπαθεί να μοιραστεί την αγάπη του αλλά και την εμπειρία του για το Fantasy μέσω και της σελίδας του στο Facebook, A World Of Fantasy, της οποίας είναι o δημιουργός και διαχειριστής της!

 

Ο Αριστείδης Νάστος γεννήθηκε στα Ιωάννινα στις 16 Σεπτεμβρίου του 1986 και κατάγεται από τον Κερασώνα Φιλιππιάδος του Νομού Πρεβέζης. Σπούδασε Γεωγραφία στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ασχολείται κυρίως με τη συγγραφή και τη μουσική. Εκτός από παράδοση μαθημάτων κιθάρας, συνθέτει και παίζει με ένα πλήθος εγχόρδων, από ηλεκτρική κιθάρα μέχρι ιρλανδικό μπουζούκι και μαντολίνο, προσανατολιζόμενος στο χώρο της μέταλ αλλά και της μεσαιωνικής ευρωπαϊκής παραδοσιακής μουσικής. Επίσης, είναι λάτρης της Ιστορίας, με προτίμηση την Ρωμαϊκή και τη Μεσαιωνική εποχή. Συγγραφικά, το είδος που υπηρετεί είναι κυρίως το ιστορικό μυθιστόρημα και οι μυθολογίες των λαών. Από τις Εκδόσεις Βάρδος κυκλοφορούν τα βιβλία του “Οι εφιάλτες του Άγκαρατ” και “Στο Φως της Αυγής”, ενώ το πρώτο του βιβλίο “Ίβαρ, ο νεκρός πολεμιστής”, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στην προσωπική του ιστοσελίδα www.aristidesnastos.com/ και στο https://linktr.ee/arisnastos

 

Ο Γιώργος Γιώτσας είναι γεννημένος το 1994 και είναι από την Κατερίνη. Σπούδασε στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και πλέον ζει και εργάζεται μόνιμα στο Λονδίνο. Η αγάπη του για το Fantasy ξεκίνησε όταν σε ηλικία 7 ετών είδε τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών στον κινηματογράφο και αμέσως ξεκίνησε να διαβάζει και το βιβλίο. Παράλληλα, είχε εντρυφήσει στον κόσμο του Dungeons & Dragons μέσα από τα βιβλία του R.A. Salvatore και του αγαπημένου του παιδικού ήρωα, Drizzt Do Urden. Πλέον το διάβασμα αποτελεί καθημερινή του συνήθεια ενώ τιμά εξίσου τακτικά τον κινηματογράφο, τη μουσική και τα video games. Αγαπάει να ανακαλύπτει αναφορές στους αγαπημένους του χαρακτήρες στη μουσική, ιδιαίτερα αν πρόκειται για τη metal σκηνή. Ενθουσιάζεται εύκολα όταν καταπιάνεται με κάτι που τον ευχαριστεί, ψάχνοντας να βρει fun facts και trivia. Όνειρό του είναι μια μέρα να κατοικεί σε ένα σπίτι που θα έχει ένα δωμάτιο αποκλειστικά αφιερωμένο στη βιβλιοθήκη του!

 

Ο Χρήστος Ντικμπασάνης είναι καθηγητής, ποιητής, συγγραφέας και μελετητής των θρησκειών. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1961, όπου και τελείωσε τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MTh) στη Θρησκειολογία. Από το 1989, χρονιά που εργάστηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό της συμπρωτεύουσας, αρθρογραφεί τακτικά στον ειδικό, κυρίως, τύπο. Έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά: Γεύση, Επιστήμη & Τεχνολογία, Βιβλίο & Media, Information, Τουριστική Αγορά, Γαιόραμα, Εδώ Ελλάδα (περιοδικό για την ομογένεια, όπου διετέλεσε και αρχισυντάκτης), Τρίτο Μάτι, Ανιχνεύσεις, Άβατον, Strange, Μυστική Ελλάδα, Ζενίθ κ.ά. Γράφει ποίηση, δοκίμια, μελέτες και διηγήματα. Ποιήματα και δοκίμια του έχουν παρουσιαστεί σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, ενώ πολλά ποιήματά του έχουν δραματοποιηθεί από τους θεατρικούς θιάσους «ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ ΕΞ ΑΜΑΞΗΣ» και «ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ». Επίσης, ο Χρήστος Ντικμπασάνης έχει συμπεριληφθεί στη ΜΕΓΑΛΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ των εκδόσεων ΧΑΡΗ ΠΑΤΣΗ, καθώς και στο «WHO’S WHO» των δημοσιογράφων. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και γερμανικά. Έχει συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες ποίησης και διηγήματος κι έχει συμμετάσχει στο 4Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ. Έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές και βιβλία: Ο Υπομνήμων (ποιήματα) 1984, Απόδραση στην Πολιτεία του Ανθρώπου (μελέτη), 1986, Θρύψαλα Από Πράσινο Γαλαξία (ποιήματα), 1991, Συναυλία στην Άκρη της Νύχτας (ποιήματα), 1994, Οφιολατρεία-Η Λατρεία του Μεγάλου Φιδιού (δοκίμιο), 2002, Η Αναρρίχηση του Τείχους (ποιήματα), 2002, Ηθοκυβερνητική: Ο Δρόμος προς τον Μετάνθρωπο (δοκίμιο), 2003, Απόκρυφος Αδάμ: Ο Άνθρωπος των Γνωστικών Κειμένων στο Πέρασμα των Χρόνων, (δοκίμιο), 2003, Τέρατα και Δράκοι (δοκίμιο), 2011, Η Αποστροφή και το Προσκύνημα - Τα Ποιήματα του Χάους (ποιήματα), 2011, Ζώα-θεοί, Ζώα Ιερά (δοκίμιο), 2012, Νόγκα - Το Ξύπνημα του Εφιάλτη, (μυθιστόρημα), 2017, Φυγή στο Ανέφικτο - Τα Ποιήματα του Χάους (ποιήματα), 2020, Ο Θεριστής της Άνοιξης (ποιήματα), 2021, Ζωή σε Υπερκόσμιες Πολιτείες (ποιήματα μαζί με το διήγημα Το Κυνήγι του Ερπετόμορφου Τρόμου, e-book), έκδοση ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.Κ., 2022, Οφιολατρία (δοκίμιο, νέα επαυξημένη έκδοση), 2022, Χορταριασμένοι Δρόμοι (ποιήματα), 2022 Έχει συμμετάσχει με ποιήματα και πεζά σε πολλές ανθολογίες και με κείμενά του στα συλλογικά έργα: Ιστορία του Μέλλοντος, Ο Μαγικός Κόσμος των Ονείρων, Τα Μυστήρια του Χρόνου, Παράδεισος και Κόλαση, Μυστικά της Διατροφής, Ο Άγνωστος Μέγας Αλέξανδρος, Μυστική Τεχνολογία κ.ά. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ) με έδρα την Αθήνα και της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης (Ε.Λ.ΘΕ.). Η ζωή και το έργο του εμπνέονται πάντα από τη μεγάλη αγάπη του προς τον άνθρωπο, τη φύση, την ανθρωπολογία, τη μυθολογία και ιδιαίτερα την έρευνα της ιστορίας των θρησκειών και των άλλων κλάδων της θρησκειολογίας. Επιπροσθέτως, έχει τιμηθεί με σημαντικά πανελλήνια και παγκόσμια βραβεία.

 

Ο Γιώργος Κλάγκος γεννήθηκε στον Πειραιά και έχει σπουδάσει Computer Science και Weight-Personal Training. Η πρώτη του συλλογή διηγημάτων που φέρει τον τίτλο “Βιαιοθάνατοι” κυκλοφόρησε το 2017 από τις εκδόσεις NightRead. Έχει συμμετάσχει  σε εννιά ανθολογίες των εκδόσεων Αίολος, Ars Nocturna, Κέφαλος, Κοράλλι, Παράξενες Μέρες, Παρατηρητής και Συμπαντικές Διαδρομές. Το 2015 κατέλαβε την δεύτερη θέση στα βραβεία λογοτεχνίας του φανταστικού Larry Niven -στην κατηγορία διηγήματος τρόμου- ενώ το 2017 την πρώτη, στην κατηγορία δοκιμίου επιστημονικής φαντασίας. Έχει αρθρογραφήσει κατά καιρούς σε διάφορα περιοδικά. Κατοικεί στην πόλη Turku της Φινλανδίας.


H Τίνα Μπαρμπάτσαλου γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας το 1986. Σπούδασε στο τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κατέχει Διδακτορικό στην Ψηφιακή Εγκληματολογία από το Πανεπιστήμιο της Κοΐμπρα στην Πορτογαλία και εργάζεται στην Αθήνα ως CyberSecurity Engineer. Επειδή δεν μπόρεσε ποτέ να αποτυπώσει τις σκέψεις της στη ζωγραφική, αποφάσισε να τις γράψει αντί αυτού. Έχει ασχοληθεί ερασιτεχνικά με την αρθογραφία και την επιμέλεια κειμένου σε διάφορα portals (mindthetrap.gr, IforInterview), ενώ στο χώρο της επιστημονικής (και μη) φαντασίας μπήκε με τις ταινίες του Star Wars, τα βιβλία του Isaac Asimov, του J.R.R Tolkien και της Margaret Weiss. Έκτοτε, έγινε φανατική εξερευνήτρια καινούριων κόσμων έχοντας δημιουργήσει τον δικό της, όπως αυτός περιγράφεται στο βιβλίο της “Σε Γκρεμισμένους Κόσμους - Περιπλανώμενοι”.


Ο Κοσμάς Χατζηιωαννίδης γεννήθηκε το 1996 στον μακρινό Βορρά και μεγάλωσε με ιστορίες που τον ενέπνευσαν να γίνει συγγραφέας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στον τομέα της Πολιτικής Επιστήμης ανακάλυψε την αγάπη του για τη φιλοσοφία και έκτοτε υπήρξε ομιλητής, μεταφραστής και αρθρογράφος στους τομείς της Ηθικής και Πολιτικής Φιλοσοφιας. Αυτη τη στιγμή ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στο Digital Marketing και E-Business του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και συγγράφει την dark fantasy πενταλογία “Οι Θεοί του Καταραμένου Δέντρου” της οποίας το πρώτο βιβλίο “Μονοπάτια” εκδόθηκε απο τις εκδόσεις Πηγή το 2020.
 

Η Ζωή Τσούρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε περιβαλλοντολόγος, αλλά ασχολήθηκε επί σειρά ετών με τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας. Μετεκπαιδεύτηκε στο digital marketing και έχει συνεργαστεί με εκδοτικούς οίκους στην προώθηση ψηφιακού και έντυπου, αγγλικού και ελληνικού βιβλίου. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο φιλολογικό τμήμα των Εκδόσεων Πηγή, καθώς επίσης συνεργάζεται και με ιδιώτες συγγραφείς, διοργανώσεις και εκδοτικούς στους τομείς του beta reading, editing, μετάφρασης και φιλολογικής επιμέλειας, με εξειδίκευση στα λογοτεχνικά είδη του fantasy και της επιστημονικής φαντασίας. Αρθρογραφεί για βιβλία από το 2017 στην ιστοσελίδα Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών και από το 2021 είναι μέλος της λέσχης ανάγνωσης The Books Coven. Οι ιστορίες που γράφει (και ελπίζει να εκδώσει μια μέρα) κινούνται στο πλαίσιο των dark και contemporary fantasy και στο ηλικιακό φάσμα young adult και new adult. Διηγήματά της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς του Fantasmagoria Festival και συμπεριλαμβάνονται σε τρεις από τις εκδοθείσες συλλογές του (Το Έπος της Φαντασίας Ι, ΙΙ και IV, από τις εκδόσεις iWrite).


Ο Παναγιώτης Κολοκοτρώνης γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1980 στην Καλαμάτα, όπου ζει και εργάζεται ως γραφίστας μέχρι και σήμερα. Η σχέση του με τον τρόμο και το φανταστικό ξεκίνησε από τα παιδικά του χρόνια κιόλας, καθώς πάντα υπήρχε κάτι που τον τραβούσε στα σκοτεινά μονοπάτια της λογοτεχνίας, του gaming και του κινηματογράφου. Τα παιχνίδια ρόλων Dungeons & Dragons έπαιξαν σίγουρα το δικό τους ρόλο από νωρίς. Η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Δηλώνει γοητευμένος από την λαογραφία του τόπου μας και τα παραμύθια, αφοσιωμένος στον εσωτερισμό και τελευταία στην ποίηση. Όλα αυτά, με τα χρόνια γίναν ένα και η στιγμή για την πρώτη συγγραφική του προσπάθεια είχε έρθει. Το αποτέλεσμα, η γέννηση του “Μυστικού Κόσμου”. “Ο μυστικός κόσμος και ο Γνωστικός βάτραχος” είναι το πρώτο συγγραφικό του εγχείρημα, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις δαιδάλεος το 2021. Και έπεται και συνέχεια...


Η Λένα Ψύχα γεννήθηκε στον Πειραιά, σπούδασε Oικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και σήμερα ζει με την οικογένειά της στην Ελευσίνα. Είναι μαμά δύο αγοριών και φανατική αναγνώστρια. Το 2016 εκδόθηκε από τις εκδόσεις Λυκόφως πρώτο της βιβλίο “Το Λευκό Κλουβί”, ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με θέμα την ενδοοικογενειακή βία και την κατάθλιψη. Από τις εκδόσεις Παράξενος Ελκυστής κυκλοφορούν τα βιβλία “Το Ξόρκι των Αγγέλων: Η Κατάρα” (Μάιος 2021), “Το Ξόρκι των Αγγέλων ΙΙ: Πάθη” (Δεκέμβριος 2021) και “Το Ξόρκι των Αγγέλων: Αποκάλυψη” (Σεπτέμβριος 2022), μια τριλογία φαντασίας, με επιρροές από την Βίβλο και την ελληνική μυθολογία. Τον Νοέμβριο του 2022 ανέβηκε στη σελίδα της Λέσχης Φανταστικής Λογοτεχνίας Καρδίτσας, με τη μορφή ebook, η νουβέλα υπερφυσικού μυστηρίου “Ο Μοναχός”, για δωρεάν λήψη. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της: https://lpmm1989.wixsite.com/authorlenapsicha
 

Ο Άρης Γκρίμπας γεννήθηκε στη Λάρισα το 1987. Εκεί και ρίζωσε, μέχρι που πριν από δύο χρόνια μετακόμισε στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην Ολλανδία. Από νεαρή ηλικία αγάπησε τον κόσμο του Φανταστικού, καθώς και τις πολεμικές τέχνες. Κατά τη διαμονή του στη Λάρισα συμμετείχε σε δεκάδες events για την προώθηση παιχνιδιών, όπως tRPGs, TCGs και Miniature War Games. Ταυτόχρονα, προσπαθούσε συνεχώς να διευρύνει τους ορίζοντές του πάνω στην εκμάθησή αλλά και στη μεταλαμπάδευση γνώσεων σχετικών με τις πολεμικές τέχνες. Έχει συμμετάσχει σε ποικίλους αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικό, με το brazilian jiu-jitsu να αποτελεί την πιο πρόσφατη αγάπη του. Πλέον ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή. Κύριο πόνημά του η σειρά επικής φαντασίας “Ιστορίες από την Άρας Άουμαρ”, με το πρώτο της μέρος, “Το πέπλο της Σκιάς”, να κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βάρδος.


Ο Στέφανος Καράμπαλης γεννήθηκε στην Πρέβεζα. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, είναι μεταφραστής Aγγλικών - Eλληνικών και αρθρογράφος - κειμενογράφος. Είναι αρωγό μέλος στην Πανελλήνια Ένωση Μεταφραστών, έχει τελειώσει ένα μονοετές εντατικό πρόγραμμα και ένα πρόγραμμα μετάφρασης κόμικς σε ιδιωτική σχολή εκπαίδευσης μεταφραστών, αλλά και πέντε διαφορετικά προγράμματα (κειμενογραφία, μετάφραση, υποτιτλισμό και δύο για επιμέλεια) σε δημόσιο πανεπιστήμιο. Η LitRPG σειρά βιβλίων "Επίθεση των Ζόμπι" είναι το πρώτο του συγγραφικό έργο και τα LitRPG βιβλία είναι η αγάπη του. Όλες οι πληροφορίες για τα LitRPG είναι συγκεντρωμένες στο www.litrpg.gr. Ως μεταφραστής, ασχολείται κυρίως με την τοπική προσαρμογή παιχνιδιών, ιστοσελίδων και εφαρμογών από τα αγγλικά στα ελληνικά και τη μετάφραση άρθρων, γενικών κειμένων και βιβλίων από τα αγγλικά στα ελληνικά, αλλά και από τα ελληνικά στα αγγλικά. Τα βιβλία που έχει μεταφράσει υπάρχουν στην προσωπική του ιστοσελίδα.
 

Ο Χρήστος Μπακοστέργιος γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 1992. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος ιδιωτικής σχολής στον τοµέα της µαγειρικής τέχνης και στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται µε το χόµπι που τον είχε µαγνητίσει στα παιδικά του χρόνια: την ανάγνωση και τη συγγραφή. Τα βιβλία που του είχαν κεντρίσει το ενδιαφέρον ανήκαν στη σφαίρα του Φανταστικού και της επιστηµονικής φαντασίας, µε χαρακτηριστικότερο παράδειγµα το έπος του Frank Herbert, το Dune, αλλά και έργα της κλασικής πεζογραφίας, όπως των Φιόντορ Ντοστογιέφσκι και Franz Kafka, τα οποία επηρέασαν άµεσα τον τρόπο που εξέλιξαν και συνεχίζουν να εξελίσσουν τους χαρακτήρες των βιβλίων του. Έχει παρακολουθήσει σεµινάρια δηµιουργικής γραφής και λογοτεχνίας του φανταστικού. Από τις εκδόσεις Πηγή κυκλοφορούν τα δυο πρώτα βιβλία της τετραλογίας που ανήκουν στην σφαίρα του φανταστικού, με τους τίτλους “Σάιμον- Οι 7 συμφωνίες” και “Τζακ- Ο νόμος του Πριγκιπάτου”.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.