Συντακτική ομάδαΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ν. ΛΑΜΠΡΟΥ

Ο Θανάσης Λάμπρου γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1979 στην Καρδίτσα, στην οποία μεγάλωσε και εξακολουθεί να διαμένει μόνιμα μετά και την ολοκλήρωση των σπουδών του στον τομέα των “Χρηματοικονομικών Υπηρεσιών”. Η αλήθεια είναι πως ο συγκεκριμένος κλάδος δεν κατάφερε να τον κερδίσει και έτσι πλέον ασχολείται με τον κλάδο του τουρισμού. Η λογοτεχνία του Φανταστικού μπήκε από πολύ νωρίς στην ζωή του, όταν διάβασε πρώτη φορά το βιβλίο “Ταξίδι στο κέντρο της γης” του Ιουλίου Βερν, το οποίο τον έκανε να καταλάβει ότι από εκείνη την στιγμή ξεκινούσε και το δικό του “ταξίδι” ανάμεσα στους κόσμους του Φανταστικού. Μια περιπλάνηση που καλά κρατεί μέχρι και σήμερα και εξελίσσεται συνεχώς μέσα από την αναζήτηση βιβλίων και ιστοριών στην προσπάθεια του να εξερευνήσει και να γνωρίσει καλύτερα τους συγγραφείς και τους μαγικούς κόσμους τους (τόσο των κλασσικών όσο και των νεότερων). Κατά τ’ άλλα δηλώνει φανατικά Trekkie (Live long and prosper), αναγνώστης και συλλέκτης κόμικς, πιστός οπαδός της μουσικής Heavy Metal, λάτρης της pulp αισθητικής, περίεργος σχετικά με τα ανεξήγητα φαινόμενα, τακτικός επισκέπτης σε αλλόκοσμους, ονειροπόλος. Κάποια στιγμή θα το πάρει απόφαση και θα καθίσει να γράψει όλες αυτές τις ιστορίες που έχει στο μυαλό του.
Α, λατρεύει τον καφέ. Δεν μπορεί να φανταστεί έναν κόσμο χωρίς αυτό το σκουρόχρωμο ελιξίριο της ζωής…

 

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γρηγόρης Δημακόπουλος είναι πολιτικός μηχανικός που ζει κι εργάζεται στην Καρδίτσα. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την περίοδο 2000-2006. Από μικρή ηλικία καλλιεργήθηκε μέσα του το ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία, κυρίως μετά την επαφή του με την “Ιστορία Χωρίς Τέλος” του Μίχαελ Έντε και τα έργα του Ιούλιου Βερν. Στη Θεσσαλονίκη αναπτύχθηκε η αγάπη του για την κλασική λογοτεχνία και τη λογοτεχνία του φανταστικού. Αγαπημένα του βιβλία είναι το “Σιλμαρίλλιον του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, το “Dune του Φρανκ Χέρμπερτ και οι “Άθλιοι του Βίκτωρος Ουγκώ. Τα δυο πρώτα μέρη της τριλογίας φαντασίας που έχει γράψει, “Η Εποχή των Θρύλων: Κόκκινη Αυγή” και “Η Εποχή των Θρύλων: ο Δρόμος της Εξορίας”, εκδόθηκαν από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή τον Μάιο του 2019 και τον Μάιο του 2021 αντίστοιχα. Τo βραβευμένο διήγημα “Το εκκρεμές” ήταν το πρώτο έργο του που εκδόθηκε, λαμβάνοντας την τρίτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φαντασία 2018, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Fantasmagoria (Έπος της Φαντασίας ΙΙ, εκδόσεις iWrite, 2018). Το διήγημα “Ερήμωση έχει συμπεριληφθεί στην ανθολογία Στα Όνειρα της Φαντασίας: Πολεμικές Ιαχές (Εκδόσεις Allbooks, 2020). Στον ελεύθερο χρόνο του γράφει κριτικές και διηγήματα για τη Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας Καρδίτσας.

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΑΓΚΛΗΣ

Ο Μιχάλης Δαγκλής γεννήθηκε μια ζεστή ημέρα τον Αύγουστο του 1980. Κατάγεται από τον Γαλατά Τροιζηνίας ωστόσο μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Η αγάπη του για το βιβλίο αλλά και τη λογοτεχνία τρόμου ξεκίνησε από νωρίς. Αναζητά διαρκώς την ιστορία εκείνη που θα τον προκαλέσει ή θα τον τρομάξει περισσότερο. Έχει πτυχίο γραφιστικής και έχει παρακολουθήσει μαθήματα δημιουργικής γραφής. Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων “Μίνι Κάυσωνας”, “Η Τελευταία Νύχτα της Αδέρας” και “Μυστήριο στο Άλυκο” (συνεργατικό με τον Αλέξανδρο Ίτσιο) από εκδόσεις Υδροπλάνο και της συλλογής “Αγαλήνευτα Βάθη” των εκδόσεων Ωκεανίδα, ενώ έχει εκδώσει και μια μικρότερη συλλογή με τον τίτλο “Ζωώδες Ένστικτο” από την Bookoo. Επίσης έχει γράψει τρεις μικρές ιστορίες φαντασίας και τρόμου οι οποίες κέρδισαν σε διαγωνισμό και εκδόθηκαν σε συλλογικό έργο: 1) “Εννιά Λεπτά” – 2009 που βρίσκεται στο βιβλίο Αποκάλυψη από τις εκδόσεις Ανατολικός. 2) “Μορμολύκειο” – 2016, που βρίσκεται στο βιβλίο Κόρες της Νύχτας από τις εκδόσεις Nightread και 3) “Κληρονομιά” – 2020 που βρίσκεται στη συλλογή Κοσμικό Έρεβος από τις εκδόσεις Allbooks. Όσον αφορά το σινεμά, θα βρείτε σκέψεις του στο γκρουπ Το Σινεμαδάκι στο Facebook.

 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ

Ο Ευάγγελος Ιωσηφίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1990. Μεγάλωσε σε ένα χωριό της Δράμας, τους Σιταγρούς, και έχει αποφοιτήσει από τη σχολή Ελληνικής Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα, ενώ παράλληλα ασχολείται με το σκάκι ως αθλητής και προπονητής. Ενδιαφέροντά του είναι τα ταξίδια, η λογοτεχνία και η στιχουργική και του αρέσει να ανακαλύπτει νέους κόσμους μέσα από βιβλία και ταινίες. Αντλεί έμπνευση από φυσικά τοπία, απ’ την τέχνη και από την -διαδικτυακή συνήθως- έρευνα σε ανεξήγητες υποθέσεις μυστηρίου. Από τις εκδόσεις Ελκυστής κυκλοφορούν τα βιβλία του “Φιλήμων, ο ερευνητής του μεταφυσικού”, “7 Καταραμένες Ιστορίες” καθώς και η σειρά φαντασίας “Η Γη των Αμόλυντων”. Διατηρεί το ιστολόγιο skylosofies στο οποίο αρθρογραφεί τακτικά, ενώ μπορείτε να τον βρείτε και στο Youtube στα κανάλια Vaggelis Iosifidis και Συγγραφικό Στέκι

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Η Κατερίνα Θεοδώρου γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Ερέτρια της Εύβοιας και ζει στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας με τον σύζυγο και τις δυο κόρες τους. Είναι δασκάλα. Στον ελεύθερο χρόνο της διαβάζει, γράφει και ασχολείται με τη μουσική. Απολαμβάνει συζητήσεις που αφορούν τη μουσική και τα βιβλία και χαίρεται με την παρέα ανθρώπων με τα ίδια ενδιαφέροντα. Ακούει κυρίως metal και πιο ατμοσφαιρικά κομμάτια και διαβάζει τρόμο, ψυχολογικά θρίλερ και αστυνομική λογοτεχνία, χωρίς να αποκλείει τα άλλα είδη. Το πρώτο της βιβλίο “Ο δρόμος για την Κόλαση” κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2016 από τη Δυάς Εκδοτική (εξαντλημένο από τον εκδότη). Τον Οκτώβριο του 2018 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λυκόφως το δεύτερo της βιβλίο, “Εκείνη”. Την ίδια χρονιά συμμετείχε στην ανθολογία διηγημάτων φαντασίας “Bρόχος” του ίδιου εκδοτικού. To 2021 κυκλοφόρησε το τρίτο της βιβλίο “Νυχτερινό Τρένο”. Τα διηγήματά της που έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς είναι: “Θανάσιμος Οιωνός”, “Η φρικτή αλήθεια”, “Για πάντα…” (εκδόσεις iWrite), “Η επέτειος” (εκδόσεις Λυκόφως) ενώ πρόσφατα συμμετείχε με το διήγημά της “Φωτεινή” στη συλλογή “Με όλες τους τις δυνάμεις” (Εκδόσεις Χρονικό), όπου τα έσοδα από τις πωλήσεις πηγαίνουν στον Σύλλογο “Η ΠΙΣΤΗ”.

 

ΑΝΝΑ ΣΠΑΝΟΓΙΩΡΓΟΥ

Η Άννα Σπανογιώργου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Σοχό Θεσσαλονίκης, όπου ζει μέχρι σήµερα. Έχει σπουδάσει στο τµήµα Εµπορίας και Διαφήµισης στη Θεσσαλονίκη, µε εξειδίκευση στον τοµέα των πωλήσεων. Η ενασχόλησή της µε τον γραπτό λόγο, την οδήγησε αρχικά στη στιχουργία, µε την οποία εκφράζει αναζητήσεις και ανησυχίες µέσα από το πρίσµα της φαντασίας, κυρίως στην αγγλική γλώσσα. Αργότερα, η ιδέα της συγγραφής εξελίχθηκε ως µία επιπλέον πτυχή της δηµιουργικότητάς της και την οδήγησε στην ολοκλήρωση του πρώτου της μυθιστορήματος “Αέναη μάχη: H Πτώση”, Εκδόσεις Πηγή (2016). Ακολούθησε το δεύτερο μέρος της τριλογίας “Αέναη μάχη: Άνοδος”, Εκδόσεις Πηγή (2018) και το φινάλε “Αέναη μάχη: Σημείο μηδέν”, Εκδόσεις Πηγή (2021) Το διήγημά της “Η σκιά” συμπεριλαμβάνεται στο συλλογικό έργο “Το έπος της φαντασίας: Αδιέξοδο” των εκδόσεων iWrite (2017), που προέκυψε από τον διαγωνισμό του φεστιβάλ Fantasmagoria. Στο ίδιο φεστιβάλ διακρίθηκε και το διήγημά της “Αγγελικό” το 2020. Συμμετέχει στιχουργικά στα album των Julian’s Lullaby “Dreaming of your fears” (2011, STF Records) & “Prisoner of emotions” (2016, Musica).

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Η Κατερίνα Ελευθερίου είναι καθηγήτρια Αγγλικών που ζει και εργάζεται στην Καρδίτσα. Γεννήθηκε το 1980 και σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία στο American College of Thessaloniki. Αγαπημένη της ενασχόληση ήταν πάντα το σινεμά και η κλασική λογοτεχνία. Πέρα από αυτά όμως, ιδιαίτερη προτίμηση έχει στη λογοτεχνία τρόμου, φαντασίας και στο θέατρο. Αγαπημένοι της συγγραφείς είναι ο Gabriel Garcia Marquez, ο J.R.R. Tolkien και ο William Shakespeare. Στα πιο αγαπημένα της βιβλία συμπεριλαμβάνονται τα “100 Χρόνια Μοναξιά”, “Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών” και ο “Άμλετ”. Τα τελευταία 15 χρόνια ασχολείται με την διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας ενώ παράλληλα βοήθησε στην επιμέλεια της τριλογίας “Η Εποχή των Θρύλων” του συζύγου της Γρηγόρη Δημακόπουλου και επιμελείται την στήλη “Watch me” της Λέσχης Φανταστικής Λογοτεχνίας Καρδίτσας.

 

ΒΑΣΙΛΗΣ - ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΥΡΑΚΗΣ

Ο Βασίλης Νίκολας Συράκης γεννήθηκε στην ήσυχη πόλη του Wilhelmshaven της Γερμανίας, το 1989. Το 1994 ήρθε στην Ελλάδα, μιας και είχε περισσότερο ήλιο και οι γονείς του ήλπιζαν ότι έτσι θα περάσει λιγότερο χρόνο μέσα στο μυαλό του. Από μικρό παιδί είχε το κεφάλι του γεμάτο ήρωες, μάγους, δράκοντες και διαστημικά ταξίδια, ώσπου μια μέρα αποφάσισε να τα αποτυπώσει σε ιστορίες. Έχει γράψει διάφορα διηγήματα, τα οποία δημοσίευσε στο site του Tales from Stranger Worlds. Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Το Λίκνο της Ζωής”, πρώτο μέρος της σειράς επικής φαντασία “Τα Παιχνίδια των Θεών”, κυκλοφόρησε το 2019 από τις Εκδόσεις Παράξενος Ελκυστής, ενώ το 2020 κυκλοφόρησε και το δεύτερο μέρος με τίτλο “Το Σταυροδρόμι των Θεών”. Τον συγγραφέα μπορείτε να τον βρείτε στην προσωπική του σελίδα: vnsyrakis.com

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΒΑΛΛΟΣ

O Γιώργος Καβάλλος γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1980, και έχει κατοικήσει και εργαστεί τόσο στην Καρδίτσα, όσο και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Εργάζεται ως μεταφραστής και διερμηνέας –ενίοτε υπό αντίξοες συνθήκες- ενώ έχει επίσης υπάρξει αρθρογράφος, επιμελητής, ραδιοφωνικός παραγωγός και ΙΤ specialist. Ασχολείται με το blogging, την δημιουργία ηλεκτρονικών παιχνιδιών και το podcasting, ενώ δηλώνει και σεναριογράφος κόμικς ενώ δεν θα ‘πρεπε, αφού τέσσερα χρόνια έχουν περάσει και ακόμα δεν το έχει τελειώσει το ρημάδι... Το blog του (στα αγγλικά) μπορείτε να το διαβάσετε στην πλατφόρμα του Medium: https://medium.com/@georgekavallos

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΤΣΙΟΣ

Στον Αλέξανδρο αρέσει να διαβάζει περιπέτειες speculative fiction γύρω από το φανταστικό και την επιστημονική φαντασία, ιδίως αν έχουν στοιχεία harem και LitRPG /Gamelit. Οτιδήποτε όμως περιέχει τρόπαια με δαίμονες, βαμπίρ, λυκανθρώπους και απέθαντους, ταιριάζει στο αναγνωστικό του προφίλ. Παρότι είναι λάτρης των horror games, για κάποιο λόγο αποφεύγει να διαβάζει ιστορίες τρόμου. Είναι φανατικός indie publisher, συγγραφέας και δημιουργός της αγγλόφωνης science fantasy σειράς βιβλίων “Hades Online”. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί επίσης και σε άλλες γλώσσες, όπως Ισπανικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά και Γερμανικά. Επίσης, έχει γράψει κάποια διηγήματα στα ελληνικά, τα οποία έχουν εκδοθεί και σε Ελληνικές ανθολογιες, ενώ το πρώτο μέρος της σειράς βιβλίων “Μυστήριο στο Άλυκο” (συνεργατικό με τον Μιχάλη Δαγκλή) κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Ερασιτεχνικά, ασχολείται με την αξιολόγηση βιβλίων πριν εκδοθούν, ως beta reader, οπότε αν έχετε κάποια ιστορία προς δημοσίευση και θέλετε κάποιον να κάνει μία λεπτομερής κριτική πριν βγει το βιβλίο σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του. Όταν δεν διαβάζει, ταξιδεύει στα Βαλκάνια, βλέπει anime, γράφει κώδικα για visual novels, κάνει γυμναστική ή παίζει παιχνίδια στην αγαπημένη του κονσόλα (Nintendo DS/3DS) και διατηρεί την προσωπική του σελίδα www.alexitsios.com Τέλος, μπορείτε να τον βρείτε στο Youtube στο κανάλι Συγγραφικό Στέκι

 

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗΣ

Γεννήθηκα στην Καρδίτσα το 1994 στην οποία και μεγάλωσα. Έχω σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και πλέον διαμένω μόνιμα στην Αθήνα στην οποία και εργάζομαι. Πάντα με γοήτευαν τα διάφορα πεδία του φανταστικού που προέκυπταν μέσα από την λογοτεχνία, όπως επίσης τον κινηματογράφο και την μουσική. Κυρίως αρέσκομαι να ασχολούμαι με τα διάφορα δυστοπικά σενάρια και τις πολεμικές ιστορίες. Εκτός των διηγημάτων που έχουν αναρτηθεί κατά καιρούς στην Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας Καρδίτσας, συνεργάζομαι και με την Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας και το περιοδικό «Φανταστική Λογοτεχνία» το οποίο εκδίδει. Επίσης, μεγάλος φαν του black metal και του gothic, προσπαθώ να ερευνώ και να αναλύω την μουσική πορεία και την ευρύτερη κουλτούρα των δύο αυτών κινημάτων.

 

 

ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΑΠΠ ΑΣ

     Ξεκίνησε να συγγράφει ύστερα από προτροπή κοντινού ανθρώπου ενώ σπούδαζε μηχανολόγος μηχανικός. Του αρέσουν το post-apocalyptic, το steampunk και προσπαθεί να τα εμφυσήσει με ένα σύστημα μαγείας επηρεασμένο από Harry Potter και Lovecraft, μεταξύ άλλων. Λατρεύει να κάνει διακριτικές αναφορές σε γνωστά έργα φαντασίας και ιστορικά γεγονότα και προσπαθεί κάθε περιπέτεια του, μικρή και μεγάλη, σημαντική ή άσημη να αποτελεί κομμάτι μιας ευρύτερης ιστορίας, στην οποία η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει απόκοσμες απειλές από το Σύμπαν και πέρα από αυτό. Αναμιγνύει διάφορα φανταστικά έργα και μυθολογίες σε ένα κόσμο που αποτελεί μια εναλλακτική πραγματικότητα της ανθρωπότητας. Ένα κόσμο όπου βρικόλακες κινούν τα νήματα του υπόκοσμου, μάγοι προσπαθούν να εδραιώσουν βασίλεια, μυστικές οργανώσεις πολεμούν εξωγήινες απειλές και περίεργοι φιλομαθείς άνθρωποι, είτε από λάθος είτε επίτηδες επικοινωνούν με πλάσματα που υπάρχουν στις παρυφές τις πραγματικότητας.

 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Άγγελος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 2001. Μεγάλωσε στο Ναύπλιο και τώρα σπουδάζει στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από μικρός είχε γοητευτεί από τον κόσμο του φανταστικού. Τα εξωπραγματικά όντα, οι διαφορετικοί κόσμοι, η μαγεία και οι ήρωες έκαναν τη φαντασία του να καλπάζει. Το πρώτο βιβλίο που διάβασε από το είδος του φανταστικού, ήταν «Η μηχανή στο υπόγειο», της Κίρας Σίνου. Ο αγαπημένος του συγγραφέας είναι ο Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν, ενώ το αγαπημένο του βιβλίο είναι το δεύτερο μέρος του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, “Οι Δύο Πύργοι”. Έχει ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες, συγκεκριμένα με το shaolin kung fu και το kick boxing. Του αρέσει να διαβάζει βιβλία, κυρίως φαντασίας, να παίζει επιτραπέζια και ηλεκτρονικά παιχνίδια, να γράφει διηγήματα και μυθιστορήματα. Τον Μάρτιο του 2021 εξέδωσε το πρώτο μέρος μια σειράς φαντασίας, ονόματι “Η Λάεεν και το μεγαλείο της: Το Έπος της Λάεεναρ”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παράξενος Ελκυστής. Τον Σεπτέμβρη του 2021 κυκλοφόρησε το ebook “13: Διηγήματα τρόμου και σκοτεινής φαντασίας” από τη Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας Καρδίτσας, όπου συμμετέχει με το διήγημα “Ο Παλιός Αετός”. Διάφορα άλλα διηγήματά του κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ενώ επίσης κάνει επιμέλειες σε blog.

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΛΑΤΩΝΗΣ

O Παναγιώτης Πλατώνης γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1983. Σπούδασε στην Κομοτηνή στο τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας και τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε έναν εκπαιδευτικό όμιλο. Αρθρογραφούσε στο περιοδικό “Αντί” (2005-2006), για θέματα που αφορούσαν την Τέχνη και κυρίως την Ζωγραφική. Έχει ιδιαίτερη αγάπη στην Ιστορία με αγαπημένες ιστορικές περίοδοι, την Ρωμαϊκή, την πρώιμη Βυζαντινή και την Μεσαιωνική. Αγαπημένα του βιβλία είναι τα “Σικελικός Εσπερινός” του Steven Runciman, το “Τυπωθήτο” των Rita Monaldi & Francesco Sorti, το “O Γολγοθάς και τα βαριά Μυστικά του” του Robert Ambelain. Με τη λογοτεχνία του φανταστικού / μυστηρίου και ιδιαίτερα του τρόμου ασχολήθηκε από την εφηβεία με βιβλία τύπου “Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ και οι τρεις ντετέκτιβ στο μυστικό του πύργου της φρίκης” του Robert Arthur, λίγο αργότερα με ένα ακραίο βιβλίο, το “Θεσπέσιο Πτώμα” της Poppy Ζ. Brite (και προχωράμε...). Λοιπά χόμπις του οι ταινίες τρόμου / gore / splatter / exploitation, ο Ευρωπαϊκός κινηματογράφος και η ερασιτεχνική ενασχόληση με την φωτογραφία.

 

ΜΑΡΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ

Ο Μάριος Κουτσούκος γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1983. Μεγάλωσε στην Πάτρα, όπου το κάστρο της τον ενέπνευσε να ονειροπολεί για το παρελθόν και η ανοιχτή της θάλασσα τον παρακίνησε να ταξιδέψει προς το μέλλον. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές Δημιουργικής Γραφής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και επί του παρόντος είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Αρχαιολογίας, Κλασσικών Σπουδών και Αιγυπτιολογίας, στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ. Είναι δίγλωσσος συγγραφέας (Ελληνικά και Αγγλικά) ενώ παράλληλα εργάζεται ως μεταφραστής, στιχουργός, εκπαιδευτικός και ερευνητής με εξειδίκευση στην ιστορία των αρχαίων θρησκειών, μυστηριακών λατρειών και τελετουργικών πρακτικών. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του: www.marioskoutsoukos.com

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΜΒΡΑΖΗΣ

Ο Κωνσταντίνος Αμβράζης γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1984 στην πόλη της Λάρισας και πλέον κατοικεί μόνιμα στα Μέγαρα Αττικής. Έχει σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο ΤΕΙ Λάρισας. Η έλξη του για τον κόσμο του φανταστικού ήταν πάντα δυνατή αλλά με μορφές που δεν τον ικανοποίησαν εντελώς, όπως video games και ταινίες. Σχετικά πρόσφατα ανακάλυψε τον κόσμο της φανταστικής λογοτεχνίας η οποία τον κέρδισε ολοκληρωτικά! Η αρχή έγινε, όπως και με τους περισσότερους, με τον Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν, διαβάζοντας με ενθουσιασμό το έργο του “Σιλμαριλιον”. Τότε κατάλαβε πόσο χρόνο είχε χάσει από τη ζωή του χωρίς να έχει διαβάσει βιβλία που θα του επέτρεπαν να ταξιδέψει σε μέρη που δεν είχε φανταστεί. Φανατικός αναγνώστης πλέον, προσπαθεί να μοιραστεί την αγάπη του αλλά και την εμπειρία του για το Fantasy μέσω και της σελίδας του στο Facebook, A World Of Fantasy, της οποίας είναι o δημιουργός και διαχειριστής της!

 

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΝΑΣΤΟΣ

Ο Αριστείδης Νάστος γεννήθηκε στα Ιωάννινα στις 16 Σεπτεμβρίου του 1986 και κατάγεται από τον Κερασώνα Φιλιππιάδος του Νομού Πρεβέζης. Σπούδασε Γεωγραφία στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ασχολείται κυρίως με τη συγγραφή και τη μουσική. Εκτός από παράδοση μαθημάτων κιθάρας, συνθέτει και παίζει με ένα πλήθος εγχόρδων, από ηλεκτρική κιθάρα μέχρι ιρλανδικό μπουζούκι και μαντολίνο, προσανατολιζόμενος στο χώρο της μέταλ αλλά και της μεσαιωνικής ευρωπαϊκής παραδοσιακής μουσικής. Επίσης, είναι λάτρης της Ιστορίας, με προτίμηση την Ρωμαϊκή και τη Μεσαιωνική εποχή. Συγγραφικά, το είδος που υπηρετεί είναι κυρίως το ιστορικό μυθιστόρημα και οι μυθολογίες των λαών. Από τις Εκδόσεις Βάρδος κυκλοφορεί το βιβλίο του “Οι εφιάλτες του Άγκαρατ”, ενώ το πρώτο του βιβλίο “Ίβαρ, ο νεκρός πολεμιστής”, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πηγή. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στην προσωπική του ιστοσελίδα www.aristidesnastos.com/

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.