Solo Leveling, το πρώτο anime που με κέρδισε!

Solo Leveling, το πρώτο anime που με κέρδισε!

Καταρχάς, να πω ότι πρώτη φορά βλέπω anime με τόσο πάθος (πέρα από τα Pokemon laugh)! Μη με βαρέσετε, παρακαλώ! Τα περισσότερα anime που έχω ξεκινήσει τα έχω παρατήσει από το πρώτο επεισόδιο! Δεν είμαι και πολύ φαν τους θα έλεγα. Όμως, με το Solo Leveling όλα άλλαξαν – σε σημείο που ήθελα μέχρι και να γράψω γι’ αυτό!

Το Solo Leveling λοιπόν το ανακάλυψα τυχαία όταν ένας αναγνώστης της LitRPG σειράς βιβλίων μου Επίθεση των Ζόμπι μου ανέφερε ότι του το θύμισε. Εντάξει, σκέφτηκα, και άλλοι μου έχουν πει ότι τους θυμίζει κάποιο anime (κυρίως isekai, στο οποίο ο πρωταγωνιστής μεταφέρεται κάπως σε έναν άλλον κόσμο), αλλά τελικά όμως δεν μου κολλούσαν, οπότε τα απέρριπτα κατευθείαν.

Για καλή μου τύχη, αποφάσισα να δώσω μια ευκαιρία στο Solo Leveling. Και από το πρώτο επεισόδιο, πραγματικά(!), ένιωθα ότι έβλεπα, κατά κύριο λόγο, το βιβλίο μου στα ιαπωνικά. Και αυτό ήταν που με μάγεψε κατευθείαν. Στατιστικά πετάγονται στον παίκτη σε μορφή διάφανων ειδοποιήσεων, ο οποίος αναλαμβάνει αποστολές, ανεβαίνει επίπεδο, αυξάνει τις δεξιότητές του, έχει την επιλογή να αρνηθεί αποστολές κ.λπ. (ότι γίνεται σε ένα RPG δηλαδή). Βέβαια, καθώς προχωρούσα τη σειρά, κατάλαβα ότι υπήρχαν τρανταχτές διαφορές, π.χ. το ότι ο παίκτης απλώς μάχεται σε Dungeons σκοτώνοντας τέρατα και ανεβαίνει επίπεδα και δυναμώνει, σε αντίθεση με τη σειρά μου που υπάρχει αρκετό μυστήριο και φυσικά είναι με ζόμπι.

Περιληπτικά, μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο από χαρισματικούς κυνηγούς και απειλητικά τέρατα, ο Sung Jinwoo, που αρχικά θεωρείται μια αδύναμη παρουσία ανάμεσα στους ομοίους του, υφίσταται μια ριζική μεταμόρφωση όταν πέφτει πάνω σε ένα μυστηριώδες πρόγραμμα. Αυτή η αινιγματική συνάντηση τον εκτοξεύει από το τίποτα στην απόλυτη ανδρεία, προσδίδοντάς του απαράμιλλες ικανότητες που τον ανεβάζουν στις τάξεις της ελίτ. Καθώς ο Sung Jinwoo αξιοποιεί τις νέες του δυνάμεις, ξεκινά ένα ταξίδι αυτογνωσίας, νικώντας τα πιο τρομερά μπουντρούμια και αναδυόμενος ως μια υπολογίσιμη δύναμη σε έναν κόσμο που βρίσκεται στα πρόθυρα του χάους.

Στο διά ταύτα τώρα. Θέλω να βάλω ένα 5/5 στο Solo Leveling και να προχωρήσω σε μερικά σημεία που ξεχώρισα (υπενθυμίζω ότι αφορά το anime και όχι το manhwa).

Στο anime, λοιπόν, ακολουθούμε μια συναρπαστική διαδρομή σε έναν κόσμο γεμάτο μαγεία, τέρατα και φυσικά το αίσθημα της ανθρώπινης επιβίωσης. Παρόλο που η ιστορία του μπορεί να μην επαναστατική για το είδος, η σειρά καταφέρνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή.

Ένα από τα μεγαλύτερα δυνατά σημεία του anime έγκειται στο χτίσιμο του κόσμου του που απειλείται από τέρατα έτοιμα να εισέλθουν σε αυτόν από διάφορες πύλες, ενώ σημαντικό στοιχείο είναι η σπανιότητα των κρυστάλλων μάνα. Αυτό μου θυμίζει το LitRPG Ήρωες της Έσχατης Λύσης που μετέφρασα πρόσφατα.

Στο επίκεντρο του Solo Leveling βρίσκονται οι αντίπαλες συντεχνίες, καθεμία από τις οποίες ανταγωνίζεται για την υπεροχή στο παιχνίδι της επιδρομής στις πύλες. Αυτές οι πύλες όχι μόνο προσφέρουν την υπόσχεση πολύτιμων πόρων, αλλά χρησιμεύουν και ως χώροι εκπαίδευσης για τους επίδοξους κυνηγούς. Εδώ θα έλεγα πως το anime κάνει επιδέξια αναφορές και παίζει με την αλληλεπίδραση μεταξύ του κερδοσκοπικού χαρακτήρα και της επείγουσας ανάγκης να αποτραπεί η επικείμενη καταστροφή, εισάγοντας μια αίσθηση ηθικού προβληματισμού που προσθέτει βάθος στους χαρακτήρες.

Ωστόσο, στο σκηνικό των τακτικών και των μαχών, το Solo Leveling δεν με άφησε ποτέ να βαρεθώ, αφού μου προσέφερε τη συναρπαστική εμπειρία της ανάπτυξης και της εξέλιξης του παίκτη και της συνεχούς ενσωμάτωσης των μηχανισμών γκέιμινγκ. Θεωρώ πως αυτή η αισθητηριακή εμβύθιση είναι κάτι μοναδικό και ενισχύεται περαιτέρω από τα εντυπωσιακά γραφικά του anime και το υπέροχο soundtrack (μέχρι και το εισαγωγικό κομμάτι του μου κόλλησε!).

Εν ολίγοις, για μένα, η πρώτη σεζόν του Solo Leveling είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό anime· είναι μια καθηλωτική εμπειρία που ξεπερνά τα όρια και φέρνει κάτι ξεχωριστό. Περιμένω πώς και πώς τη δεύτερη σεζόν. Δείτε το και δεν θα χάσετε!