Διαγωνισμός για τα 2 βιβλία του Πρώτου Παράγοντα, του συγγραφέα Κωνσταντίνου Εμμανουήλ

Διαγωνισμός για τα 2 βιβλία του Πρώτου Παράγοντα, του συγγραφέα Κωνσταντίνου Εμμανουήλ

Κληρώνουμε τα δύο (2) βιβλία επιστημονικής φαντασίας του ΠΡΩΤΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ (Στις Ρωγμές του Χρόνου & Το Ταξίδι προς τον Όθεριν) του συγγραφέα Κωνσταντίνου Εμμανουήλ.

Ένας/μία τυχερός/ή θα αποκτήσει το πακέτο και των δύο (2) βιβλίων αρκεί να δηλώσει συμμετοχή, ακολουθώντας τα απλά βήματα, στο post του διαγωνισμού μας στο Facebook.

O/H νικητής/τρια θα ανακοινωθεί με σχόλιο στο ποστ του διαγωνισμού στο Facebook, την  Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους!

*Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον εκδοτικό οίκο Πηγή για την προσφορά των βιβλίων του διαγωνισμού.

Στις Ρωγμές του Χρόνου [βιβλίο 1]

Στις «Ρωγµές του Χρόνου» περιγράφεται το χρονικό σηµείο, δυόµισι αιώνες µετά την Ισοπέδωση των Πάντων -αποτέλεσµα ολοκληρωτικού πολέµου το 2250, που µετά τη λήξη του η ανθρωπότητα µετουσιώθηκε σε τερατώδη οντότητα-, όπου ο Άντον και ο Έβιαν, δύο «Τελικοί Εργάτες», δύο προϊόντα του καιρού τους, βιώνουν τη στυγνή καθηµερινότητα ενός δυστοπικού µέλλοντος κάτω από καθεστώς απόλυτου ελέγχου που παίρνει µορφή ακόµα και στη δοµή των πόλεων. Αυτοί οι ασήµαντοι Τελικοί Εργάτες, ό,τι πλησιέστερο στον αγνό άνθρωπο, θα εµπλακούν -χωρίς να το συνειδητοποιούν αρχικά- στην αναζήτηση µιας υπερκόσµιας κατασκευής που εκτοξεύει τους κατόχους της στην ανώτερη κλίµακα Πολιτισµών, ενός γρίφου που περιέχει έξι Παράγοντες και ένα πλανητικό σώµα, και που η ανακάλυψή του, αλλά ταυτόχρονα και η απόκρυψη αυτού, είχε ήδη γίνει κατά τη διάρκεια του πολέµου.

Μερικά καταλυτικά περιστατικά που συνδέονται και µε γεγονότα του πολέµου το 2250, κάποια φαινοµενικά ασήµαντα συµβάντα -όπως, µεταξύ άλλων, ένα ασυνήθιστο όνειρο- αλλά κυρίως η αρωγή µιας µυστηριώδους παρουσίας, οι στρατηγικοί χειρισµοί από τους άπληστους διαφεντευτές της ανθρωπότητας -το Έβδοµο- και η αδηφάγος παρέµβαση µιας εξωγήινης φυλής που έχει προφητικές ικανότητες και οραµατίζεται Συµπαντική κυριαρχία, θα δηµιουργήσουν ρωγµές πάνω στο γυαλί του Χρόνου, όπου µέσω αυτών θα διαρρεύσει ο κρυµµένος στη χρονική άβυσσο γρίφος, και θα πυροδοτήσουν την επανεκκίνηση της αναζήτησης της υπερκόσµιας κατασκευής.

Ο «Πρώτος Παράγοντας» είναι µία περιπέτεια επιστηµονικής φαντασίας που δεν περιγράφει µόνο ένα ταξίδι µε αφετηρία τη Γη, φτάνοντας ακόµα και πέρα από τον Χρόνο και τον Χώρο, µα θα αποκαλύψει, κυρίως στο δεύτερο τµήµα της ιστορίας, τη βασικότερη παράµετρο για την επίλυση του γρίφου, ενώ θα αποκαλυφθεί η φύση και η κρισιµότητα του σηµαντικότερου Παράγοντα, του Πρώτου.

Το Ταξίδι προς τον Όθεριν [βιβλίο 2]

Λίγος καιρός έχει περάσει µετά τα αλησµόνητα γεγονότα εκείνων των ηµερών του 2481 µ.Χ. Το Έβδοµο, γνωρίζοντας πλέον τις τοποθεσίες δύο Παραγόντων στο υποαστρικό σύστηµα Λίµτε Μπορµτ –«Κρυµµένο Κόσµηµα»– και στον Κτεµ Ετάε –το «Υγρό Φως»–, στέλνει δυνάµεις για να τους αποκτήσει.

Την ίδια στιγµή, οι λιγοστοί Τελικοί Εργάτες, που ξέρουν για τους Παράγοντες και που έχουν διαφύγει, ξεκινούν από τον Ιαπετό, µε πρώτη στάση τον Σείριο, ένα ταξίδι ενάντια σε κάθε πιθανότητα και έξω από κάθε ελπίδα, µη γνωρίζοντας πού θα τους φτάσει. Ίντριγκες, εξώκοσµες καταστάσεις, άγνωστα στοιχεία που περιφέρονται στο σύµπαν και οντότητες πέρα από κάθε φαντασία τους περιµένουν.

Ο «Πρώτος Παράγοντας» είναι µια περιπέτεια επιστηµονικής φαντασίας, που δεν περιγράφει µόνο ένα ταξίδι µε αφετηρία τη Γη, πέρα από τον χρόνο και τον χώρο, µα ανασυνθέτει τον αγώνα και την αυτοθυσία µερικών ευνουχισµένων ψυχών, µιας χούφτας ανθρώπων επόµενων γενεών, χαµένων στους αιώνες του Εβδόµου. Οι άνθρωποι αυτοί δοκίµασαν ισχνές ευωδιές ελευθερίας µέσω µιας κρυφής ελπίδας, σύντοµης σαν σπινθήρας, µα ψευδεπίγραφης, και οδηγήθηκαν σε περιπέτειες µέχρι τα άκρα του σύµπαντος εν µέσω πολέµου µε άλλους Πολιτισµούς. Ο στόχος τους, απλός: να ανατρέψουν τις βαθιά ριζωµένες αρνητικές αλλαγές που υπέστη η ανθρωπότητα στο παρόν τους και να ανοίξουν ένα νέο, φωτεινότερο µονοπάτι για το µέλλον.

Στο δεύτερο µέρος της ιστορίας, «Το ταξίδι προς τον Όθεριν», η αποκάλυψη της βασικότερης παραµέτρου της επίλυσης του γρίφου πλησιάζει, ενώ διακρίνεται αχνά η φύση και η κρισιµότητα του σηµαντικότερου Παράγοντα, του Πρώτου.