• Η ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.Κ

Η Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας Καρδίτσας (ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.Κ) αποτελεί μια συλλογική κίνηση ανθρώπων που, σαν κύριο στόχο της, έχει την διάδοση της εγχώριας και μη λογοτεχνίας του Φανταστικού. Ο βασικός πυρήνας των ανθρώπων που αποτέλεσαν αρχικά την ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.Κ δημιουργήθηκε και ξεκίνησε από την πόλη της Καρδίτσας τον Μάϊο του 2017! Πολύ σύντομα όμως η εξάπλωση της και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος, αλλά και του εξωτερικού, ήρθε με την προσθήκη αξιόλογων μελών της συντακτικής μας ομάδας, που θέλησαν να συμπορευτούν μαζί μας σε αυτή την περιπλάνηση, συμμετέχοντας με τις απόψεις τους και αναπτύσσοντας αρθρογραφία μέσω της ιστοσελίδας μας.

Το κύριο πεδίο ενασχόλησης της ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.Κ είναι η λογοτεχνία του Φανταστικού, μέσα από την προβολή έργων αλλά και των ίδιων των συγγραφέων, χωρίς φυσικά να παραβλέπουμε την παρουσία του φανταστικού στοιχείου και σε άλλες μορφές τέχνης και έκφρασης, όπως ο κινηματογράφος, τα κόμικς, η μουσική, η ποίηση κτλ.

Το επίσημο μέσον της Λέσχης Φανταστικής Λογοτεχνίας Καρδίτσας, αποτελούν -αποκλειστικά- η παρούσα ιστοσελίδα (lefalok.gr) και τα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε Facebook και Instagram. Οποιαδήποτε ανάρτηση άρθρου ή διηγήματος, σε οποιοδήποτε άλλο μέσο (ηλεκτρονικό ή έντυπο), γίνεται αποκλειστικα και μόνο με την σύμφωνη γνώμη του συντάκτη/δημιουργού και των διαχειριστών της ιστοσελίδας. Όλα τα κείμενα αποτελούν παραχώρηση των αρθρογράφων/δημιουργών προς την ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.Κ και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναφέρεται το όνομα του δημιουργού και η πρωταρχική πηγή δημοσίευσης που είναι το www.lefalok.gr και η Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας Καρδίτσας.

Η φιλοσοφία πίσω από την λειτουργία της ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.Κ είναι απλή και ξεκάθαρη. Είμαστε μια ομάδα αναγνωστών που στηρίζει έμπρακτα το ελληνικό φανταστικό, αναπτύσσοντας αρθρογραφία για θέματα που πιστεύουμε ότι αφορούν τον χώρο στον οποίο δραστηριοποιούμαστε και τα οποία γοητεύουν ή/και κατά καιρούς κεντρίζουν το προσωπικό ενδιαφέρον του καθενός από τους συμμετέχοντες στην συντακτική ομάδα.

Καταθέτουμε τις απόψεις μας για βιβλία που αποτελούν προσωπικές επιλογές από την βιβλιοθήκη του καθενός μας, βιβλία που οι ίδιοι έχουμε αγοράσει, διαβάσει και μας ενθουσίασαν! Δεν λειτουργούμε βασιζόμενοι σε συνεργασίες ή/και χορηγίες από εκδοτικούς οίκους με σκοπό την προβολή και διαφήμιση νέων κυκλοφοριών. Για όποια από τα βιβλία, κατα καιρούς, δημοσιεύεται κάποιο άρθρο με την προσωπική μας άποψη, αυτό δεν αποτελεί προϊόν συνεργασίας ή/και συμφωνίας με τον εκδοτικό οίκο ή/και τον/την συγγραφέα. Όπως είναι φυσικό δεν υπάρχει καμία χρέωση για “υπηρεσίες” προβολής και διαφήμισης μέσω της ιστοσελίδας μας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούμε. Όπως αναφέραμε, είναι βιβλία που τα ίδια τα μέλη της συντακτικής ομάδας μας έχουν αγοράσει και επιθυμούν να γράψουν την άποψη τους για αυτά!

Παρόλ’ αυτά, στεκόμαστε δίπλα και συμπορευόμαστε με όλους όσους δραστηριοποιούνται εκδοτικά, τόσο συγγραφείς όσο και εκδοτικούς οίκους, στηρίζοντας, τις προσπάθειες και το έργο τους. Η επιθυμία μας είναι να μπορέσουμε και εμείς με τον τρόπο μας, και όσο μας το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας, να βάλουμε ένα λιθαράκι στην διάδοση της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα, σεβόμενοι απόλυτα τις όποιες δυσκολίες και τα όνειρα των δημιουργών.

Η Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας Καρδίτσας είναι πάνω απ’ όλα μια μεγάλη παρέα ανθρώπων. Μια ομάδα ονειροπόλων αναγνωστών, ταξιδευτών στους αχαρτογράφητους τόπους της Φαντασίας!

Σας καλούμε να μας ακολουθήσετε στο ταξίδι αυτό...


 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.