• Η ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.Κ

Καλωσήλθατε στην Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας Καρδίτσας. Η ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.Κ αποτελεί μια συλλογική κίνηση ανθρώπων, που έχουν ως κύριο στόχο την διάδοση της φανταστικής λογοτεχνίας και της τέχνης του φανταστικού (μέσα από ένα ευρύτερο καλλιτεχνικό πλαίσιο), φέρνοντας σε επαφή ανθρώπους που επιθυμούν να ασχοληθούν τόσο σε αναγνωστικό, όσο και δημιουργικό επίπεδο.

Το κύριο πεδίο ενασχόλησης της ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.Κ είναι η λογοτεχνία, που έχοντας πάντα ως βασικό στοιχείο της την Φαντασία, μπορεί να εκφραστεί μέσα από τα διάφορα υποείδη που την αποτελούν, δίνοντας της μια ευρεία και ολοκληρωμένη δυνατότητα έκφρασης. Είτε, λοιπόν, μιλάμε για φαντασία, μυστήριο, επιστημονική φαντασία και τρόμο, ασχολούμαστε με όλα τα είδη ανεξαιρέτως βάση των προσωπικών επιλογών και του γούστου καθενός από τα μέλη της συντακτικής μας ομάδας.

Η ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.Κ δραστηριοποιείται στην πόλη της Καρδίτσας. Η επιθυμία όλων όσων συμμετέχουν είναι να ενώσει τους φίλους - αναγνώστες του φανταστικού που διαμένουν σε αυτή. Ο σχηματισμός ενός κύκλου ανθρώπων που, μέσα από τακτικές συναντήσεις και ανάπτυξη συνεργασίας, θα δημιουργήσει ένα γόνιμο περιβάλλον για συζητήσεις, προβληματισμούς, ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων πάνω σε θέματα που αφορούν το αντικείμενο δραστηριότητας μας. Σκοπός μας είναι να δώσουμε βήμα σε όσους επιθυμούν να εκφραστούν δημιουργικά και να δημοσιεύσουν τις δουλειές τους μέσα από το ιστολόγιο της ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.Κ. Είτε πρόκειται για διηγήματα, αρθρογραφία, απόψεις για βιβλία ή παρουσίαση οποιασδήποτε άλλης μορφής τέχνης, με την οποία οι ενδιαφερόμενοι ασχολούνται, μπορούν να μας αποστέλλουν την δουλειά τους στο e-mail: articles@lefalok.com

 Το επίσημο μέσον της Λέσχης Φανταστικής Λογοτεχνίας Καρδίτσας, αποτελεί -αποκλειστικά- η παρούσα ιστοσελίδα. Οποιαδήποτε ανάρτηση, σε οποιοδήποτε άλλο μέσο (ηλεκτρονικό ή έντυπο), γίνεται μόνο με την σύμφωνη γνώμη του δημιουργού και των διαχειριστών της ιστοσελίδας και στην οποία θα πρέπει να αναφέρεται το όνομα του δημιουργού και η πρωταρχική πηγή δημοσίευσης που είναι το lefalok.gr
 
Η φιλοσοφία πίσω από την δράση της Λέσχης Φανταστικής Λογοτεχνίας Καρδίτσας είναι η δημιουργία ενός ισχυρού πυρήνα αναγνωστών της λογοτεχνίας του Φανταστικού! Δεν είμαστε ηλεκτρονικό περιοδικό, δεν λειτουργούμε στηριζόμενοι σε χορηγίες ή μέσω οποιασδήποτε άλλης οικονομικής συναλλαγής! Δεν αναπτύσσουμε συνεργασίες με εκδοτικούς οίκους με στόχο την προβολή και διαφήμιση νέων κυκλοφορίων. Είμαστε μια ομάδα Αναγνωστών που στηρίζει έμπρακτα το ελληνικό φανταστικό, αναπτύσσοντας αρθρογραφία για θέματα που μας αφορούν, μας γοητεύουν και μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Φυσικά, όπως είναι λογικό, στεκόμαστε δίπλα σε όλους όσους δραστηριοποιούνται εκδοτικά, τόσο συγγραφείς όσο και εκδοτικούς οίκους, στηρίζοντας τις προσπάθειες και το έργο τους. Η επιθυμία μας είναι να μπορέσουμε και εμείς, με τον τρόπο μας και τις δυνάμεις μας, να βάλουμε ένα λιθαράκι στην διάδοση της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα και σας καλούμε να μας στηρίξετε σε αυτή την ανεξάρτητη και ελεύθερη προσπάθεια μας!
 
Η ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.Κ δεν έχει κάποιου είδους νομική μορφή. Δεν διαθέτει καταστατικό ή κάποιο επίσημο οργανόγραμμα. Είναι μια ανοιχτή ομάδα ανθρώπων, με κοινό σκοπό την αγάπη και την ενασχόληση της με την λογοτεχνία του φανταστικού. Η ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.Κ δεν αποκλείει κανέναν από την συμμετοχή του σε αυτή! Δεν υπάρχουν απαιτήσεις ή υποχρεώσεις προς την Λέσχη, αλλά ούτε και προς τα μέλη της. Το επίπεδο της συμμετοχής του κάθε μέλους, όσον αφορά το κομμάτι της αρθρογραφίας, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον/την ίδιο/α. Δεν υπάρχει κάποια συνδρομή για τα μέλη της και η συμμετοχη σε αυτή είναι απολύτως ελεύθερη και δωρεάν.

Η Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας Καρδίτσας είναι μια παρέα ανθρώπων.
Μια ομάδα ονειροπόλων αναγνωστών, ταξιδευτών στους αχαρτογράφητους τόπους της Φαντασίας...

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία της. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.