Watch Me | The Exorcist

Watch Me | The Exorcist
Watch Me | The Exorcist

Υπάρχουν πολλές ταινίες τις οποίες θα ήθελα να προτείνω μέσα από τη στήλη του Watch me, αλλά υπάρχουν και μερικές στις οποίες αξίζει να αναφερθώ όσες φορές και αν τις έχουμε δει. Σήμερα, λοιπόν, θα ήθελα να σας θυμίσω μία από αυτές.

The Exorcist του Willam Friedkin…

Το "The Exorcist" είναι μια ταινία τρόμου του 1973 σε σκηνοθεσία William Friedkin. Την παραγωγή και τη μεταφορά στην οθόνη έκανε ο William Peter Blatty, με βάση το μυθιστόρημά του, του 1971. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ellen Burstyn, Max von Sydow, Jack MacGowran, Jason Miller και Linda Blair.

Η πλοκή της ταινίας διαδραματίζεται γύρω από τη δαιμονική κατοχή ενός 12χρονου κοριτσιού και της προσπάθειας της μητέρας της να τη σώσει μέσω εξορκισμού που διεξάγουν δύο ιερείς. Παρά τις αμέτρητες μιμήσεις και τις εξελίξεις των ειδικών εφέ σε σχέση με εκείνο τον καιρό, η ταινία του 1973 παραμένει απαράμιλλη ως μια τρομακτική και ενοχλητική κινηματογραφική εμπειρία. Στις πλέον τρομακτικές και ανατριχιαστικές σκηνές της ταινίας ανήκουν η διαβόητη σκηνή με τον σταυρό και το περίφημο spider-walk το οποίο δεν συμπεριλήφθηκε στην αρχική έκδοση. Υπάρχουν ιστορίες για δυσοίωνα συμβάντα γύρω από τα γυρίσματα της ταινίας, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων εννέα ανθρώπων που σχετίζονται με την παραγωγή και ιστορίες για μια μυστηριώδη φωτιά που κατάστρεψε το σετ μέσα σε ένα σαββατοκύριακο. Οι ηθοποιοί Jack MacGowran και Vasiliki Maliaros πέθαναν πριν από την κυκλοφορία της ταινίας.

Το "Theme from The Exorcist", δηλαδή η εξαιρετική μελωδία με βάση το πιάνο που ανοίγει το πρώτο μέρος του Tubular Bells, το ντεμπούτο άλμπουμ του 1973 από τον Άγγλο ροκ μουσικό Mike Oldfield, έγινε πολύ δημοφιλές μετά την κυκλοφορία της ταινίας.

Το The Exorcist είναι η πρώτη ταινία τρόμου που προτάθηκε για το Όσκαρ Καλύτερης Εικόνας ενώ συνολικά κέρδισε 10 υποψηφιότητες και είχε σημαντική επιρροή στη ποπ κουλτούρα λαμβάνοντας κριτική αναγνώριση, με αρκετές δημοσιεύσεις να την θεωρούν ως μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών. Απλά ξαναδείτε την!

Το βιβλίο "Ο Εξορκιστής" κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις ANUBIS.