TV series / Anime | Claymore

Ένα εντυπωσιακό anime με επικές μάχες και απίστευτα soundtracks!

TV series / Anime | Claymore

Το Claymore είναι μια σειρά anime που βασίζεται στο πρωτότυπο έργο manga του Norihiro Yagi. Η σειρά περιέχει 24 επεισόδια που ακολουθούν τα γεγονότα των τόμων 1 - 11 της σειράς. Με την πρώτη ματιά, το Claymore φαίνεται να είναι μια σειρά anime που διαδραματίζεται στον μεσαίωνα, με "γυναίκες ιππότες" που μάχονται τέρατα, η υπόθεση των οποίων δεν με εντυπωσίασε αρχικά. Ωστόσο, όταν κάθισα και είδα μερικά επεισόδια κατάλαβα ότι υπήρχε μια πολύ πιο βαθιά πλοκή και ιστορία για τις Claymore. Ήταν μία ιστορία γεμάτη προδοσίες, μια ιστορία για την δοκιμασία του πνεύματος, του θάρρους και της πίστης. Το anime περιγράφει έναν κόσμο στον οποίο οι άνθρωποι συνυπάρχουν με τερατώδεις θηρευτές, γνωστούς ως Yoma, οι οποίοι παίρνουν ανθρώπινη εμφάνιση προκειμένου να αναμειχθούν στην ανθρώπινη κοινωνία και να τραφούν με ανθρώπινη σάρκα. Για να προστατευτεί η ανθρωπότητα και να απαλλαγεί από  αυτά τα φρικτά θηρία, μια μυστική οργάνωση άρχισε να δημιουργεί μισούς ανθρώπους, μισούς πολεμιστές Yoma, γνωστούς ως Claymores.

Το anime ακολουθεί την ιστορία μιας Claymore, της Clare και της επιδίωξής της να εκπληρώσει τον παιδικό της όνειρο, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί τις αποστολές της σκοτώνοντας Yoma, που της ζήτησε η "οργάνωση" που την δημιούργησε.

Μια πτυχή του anime που γίνεται αρκετά εμφανής από νωρίς είναι ότι οι Yoma είναι όλοι γένους αρσενικού, ενώ οι Claymores είναι όλες γένους θηλυκού. Αυτό εξηγείται στο anime με τον παρακάτω τρόπο: Οι γυναίκες αντέχουν περισσότερο στον πειρασμό, σε αντίθεση με τους άντρες.

Η Clare αρχικά απεικονίζεται ως μία ψυχρή κυνηγός, χωρίς ανθρώπινα συναισθήματα μέχρι που συναντά τον Raki, ένα νεαρό αγόρι που έχασε τα πάντα από μια επίθεση των Yoma. Με τον Raki δίπλα της, η ψυχρή φύση της Clare αρχίζει να αλλάζει καθώς μαθαίνει να φροντίζει έναν έφηβο. Αυτό οδηγεί την ίδια σε μια "εσωτερική" αλλαγή, μιας και οι Claymores θεωρούνται από όλους ως "μάγισσες" ή "τέρατα". Αυτό το στοιχείο είναι που προσθέτει ίντριγκα και ενδιαφέρον στην ιστορία, καθώς οι θεατές μπορούν να συνδεθούν με την Clare και να την συμπαθήσουν.

Με την συγκεκριμένη σειρά, οι στιγμές ασφάλειας και άνεσης δεν διαρκούν πολύ, καθώς βλέπουμε τις περιπέτειες της Clare και του Raki να αποκόπτονται από τρομερές απειλές των Yoma, αλλά και άλλων Claymores.

Ο δεσμός που αναπτύσσεται μεταξύ Clare και Raki είναι τόσο παρηγορητικός όσο και περίεργος. Βλέπουμε την Clare να δένεται ολοένα και περισσότερο τον Raki σε όλο το anime. Η έκταση της σχέσης μεταξύ του νεαρού Raki και της υποτιθέμενης αθάνατης Clare δεν απεικονίζεται ποτέ πλήρως. Παρουσιάζεται ο δεσμός τους περισσότερο ως οικογενειακός, παρά ρομαντικός. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που τίθεται το ερώτημα σχετικά με το τι θα μπορούσε ενδεχομένως να αναπτυχθεί μεταξύ αυτών των δύο. Φυσικά, αυτή είναι μια λεπτή πτυχή του anime, καθώς δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην πίστη που έχει ο ένας στον άλλο και την αυξανόμενη πίεση που δέχεται η Clare από την "οργάνωση".

Οπτικά, το Claymore μου άρεσε, παρότι δεν είναι το κλασσικό anime. Τούτου λεχθέντος, οι σκηνές μάχης είναι απίστευτες και η σειρά σε καθηλώνει λόγω της πλοκής και της μουσικής από οτιδήποτε άλλο. Το Claymore έχει απίστευτα soundtracks και συνάδουν με τις μάχες, καθώς και την μεσαιωνική εποχή. Όχι μόνο αυτό, αλλά η μουσική προσθέτει μια αίσθηση μυστικισμού, θαύματος και περιπέτειας στη σειρά. Το Claymore είναι ένα anime που μου πήρε λίγο χρόνο για το συνηθίσω, αλλά όταν μπήκα για τα καλά στην έξυπνη πλοκή της σειράς, γοητεύτηκα και ξεκίνησα να διαβάζω και το manga. Ήταν μια σειρά που ανυπομονούσα να παρακολουθήσω σε κάθε επεισόδιο που έβγαινε. Ωστόσο, καθώς το anime προσαρμόζεται στο manga μέχρι τον τόμο 11, αφήνει την σειρά να τελειώσει με ένα cliffhanger χωρίς το αναμενόμενο κλείσιμο. Αυτό μπορεί να είναι απίστευτα απογοητευτικό καθώς αναγκάζει όσους έχουν απολαύσει τη σειρά να αποδεχτούν το τέλος ως έχει. Άλλοι, όπως εγώ, στράφηκαν στο manga, το οποίο φτάνει μέχρι τον τόμο 27 για να μάθω τι συμβαίνει με τους Clare, Raki και τις υπόλοιπες Claymores. Ανεξάρτητα από το manga, το anime είναι ενδιαφέρον και θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα!

Από το κανάλι του Αλέξανδρου Ίτσιου στο Youtube