TV Series | "Οι Άτακτοι της Οδού Μπέικερ (The Irregulars)

TV Series | "Οι Άτακτοι της Οδού Μπέικερ (The Irregulars)

“Οι άτακτοι της οδού Μπέικερ” είναι μία σειρά φαντασίας με πολύ μυστήριο. Τέσσερα ορφανά παιδιά, που έχουν μεγαλώσει σε πτωχοκομείο, ζουν σε ένα υπόγειο, στην οδό Μπέικερ, στο Λονδίνο του 19ου αιώνα. Μετά βίας καταφέρνουν να έχουν τα προς το ζην και να πληρώνουν το ενοίκιο για το άθλιο κατάλυμα στο οποίο διαμένουν. Είναι, όμως, μια αρκετά δεμένη ομάδα, που αποτελείται από δυο αγόρια –τον Μπίλι και τον Σπάικ- και δυο  κορίτσια – την Τζέσυ και την Μπεατρις (Μπι)- που είναι αδερφές.

Όλα ξεκινούν όταν η Τζέσυ αρχίζει να βλέπει περίεργα όνειρα: μια υπερφυσική απειλή πλανάται πάνω από το Λονδίνο. Παράλληλα, αρχίζουν να συμβαίνουν περίεργα φαινόμενα. Άνθρωποι της πόλης αποκτούν υπερφυσικές δυνάμεις και προκαλούν θανάτους και περίεργα περιστατικά. Η πρώτη υπόθεση που αντιμετωπίζει η ομάδα των παιδιών είναι η εξαφάνιση μωρών κοριτσιών, που γεννήθηκαν μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Τα μωρά αυτά έχουν απαχθεί από τα σπίτια τους κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Ο Δόκτωρ Γουάτσον (ναι, ο γνωστός μας συνεργάτης του Σέρλοκ Χόλμς) ζητάει από την Μπεατρίς να συνεργαστεί μαζί του για να λύσουν το μυστήριο. Η Μπεατρίς δέχεται, για οικονομικούς κυρίως λόγους, και έτσι τα παιδιά ξεκινούν την έρευνα. Στην ομάδα θα προστεθεί με απροσδόκητο τρόπο και ο Λίο, ένας νεαρός ευγενικής καταγωγής, του οποίου την αληθινή ταυτότητα δεν γνωρίζουν τα υπόλοιπα παιδιά. Ο (Λέοπολντ) Λίο, όντας φιλάσθενος έχει ζήσει όλη του τη ζωή κλεισμένος στο προστατευμένο περιβάλλον του παλατιού. Όταν βρεθεί μπλεγμένος σε περιπέτειες μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά,  θα ανακαλύψει τα συναισθήματά του και θα νιώσει πως είναι να ζεις τη ζωή σου.

Η Μπεατρίς είναι μια πάρα πολύ δυναμική κοπέλα, είναι η μεγαλύτερη από τις δυο αδερφές και κατά κάποιον τρόπο η άτυπη αρχηγός της ομάδας. Όλα τα παιδιά έχουν τον δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα και όλες οι ερμηνείες τους είναι υπέροχες! Οι σχέσεις τους έχουν βάθος. Υπάρχει σε όλη τη σειρά ένα πολύ ωραίο πακέτο συναισθημάτων, προδοσίες, αποκαλύψεις, ρομαντισμός. Σε γενικές γραμμές, δένεσαι με τους πρωταγωνιστές, αγωνιάς μαζί τους. Και αυτό που μου άρεσε πολύ, είναι ότι δεν θυσιάζεται ούτε η φαντασία, ούτε το μυστήριο στο βωμό των συναισθημάτων, αλλά υπάρχει μια πολύ καλή ισορροπία ανάμεσά τους.

Τα πρώτα επεισόδια είναι στην ουσία αυτοτελείς υποθέσεις, που στο υπόβαθρό τους “τρέχει” η κεντρική ιστορία, η οποία αρχίζει και ξετυλίγεται αποκλειστικά   μόνη της από το πέμπτο επεισόδιο και μετά για να κορυφωθεί στο τελευταίο. Η κεντρική ιστορία  ήταν πολύ καλοστημένη, αποδόθηκε ευρηματικά, εξελίχθηκε βαθμιαία και κορυφώθηκε ομαλά. Όσον αφορά τα μικρά μυστήρια των πρώτων επεισοδίων, θα ήθελα εκεί μια μεγαλύτερη εμβάθυνση σε κάποια στοιχεία και να μάθω λίγες περισσότερες λεπτομέρειες, που θεωρώ ότι πέρασαν επιφανειακά. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν με απογοήτευσαν.

Σε όλη τη σειρά υπάρχουν αρκετές ανατροπές και πράγματα που δεν περιμένεις, όπως ας πούμε ο Σέρλοκ Χολμς. Ο Σέρλοκ, όπως τον γνωρίζουμε, είναι ένας πολύ αγαπητός χαρακτήρας, που ξεχωρίζει για την ευφυΐα του και τον μοναδικό τρόπο που έχει στο να διασταυρώνει πληροφορίες και να λύνει μυστήρια. Ετοιμαστείτε εδώ να δείτε μια άλλη πλευρά του Σέρλοκ, που θα σας εκπλήξει, που δεν εγγυούμαι ότι θα σας αρέσει, αλλά που πιστεύω ότι τελικά θα κατανοήσετε. Από  την άλλη, ο Δόκτωρ Γουάτσον έχει έναν πιο πρωταγωνιστικό ρόλο απ’ ότι συνήθως. Παλεύει και αυτός με τους δικούς του δαίμονες. Θεωρώ πως το ταίριασμα του κόσμου του Σέρλοκ με το υπερφυσικό ήταν πολύ πετυχημένο. Η σειρά κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον, έχει αξιοσημείωτες ερμηνείες, μια πολύ ωραία μελαγχολική και σκοτεινή ατμόσφαιρα, που αποδίδεται φωτογραφικά και σκηνοθετικά.

Σίγουρα μια σειρά που απόλαυσα πολύ, που με κέρδισε και που μου δίδαξε ότι ακόμη και ένας τόσο συγκεκριμένος “κόσμος”, όπως αυτός του Σέρλοκ Χόλμς, χωράει μέσα του φαντασία!