Νέα | Ποια από τις νέες κυκλοφορίες της Brainfood Εκδοτικής (πραγματικά) μας ενδιαφέρει!

Νέα | Ποια από τις νέες κυκλοφορίες της Brainfood Εκδοτικής (πραγματικά) μας ενδιαφέρει!

Πληροφορίες έκδοσης

Συγγραφέας: Simon Clark
Τίτλος: Ο κόσμος των βαμπίρ
Εκδόσεις: ΟΞΥ Κόλαση
ISBN: 9789604367214
Σελίδες: 512

Η Brainfood Εκδοτική, στην οποία εντάσσονται και οι αγαπημένες εκδόσεις Οξύ, έκανε γνωστές τις φθινοπωρινές κυκλοφορίες της. Μέσα θα βρείτε από παιδικά βιβλία, μέχρι ιστορικά και pop science. Όλα πολύ ενδιαφέροντα, αλλά η κυκλοφορία που πραγματικά μας καίει, που μας κοιτάει στα μάτια και μας προκαλεί ρίγος είναι το βιβλίο του Simon Clark "Ο κόσμος των βαμπίρ". Θυμίζει παλιές εποχές Οξύ και πολύ χαιρόμαστε για αυτό.

Είχε κυκλοφορήσει παλιότερα το εξαιρετικό "Δίψα για Αίμα", οπότε το όνομα αρκεί από μόνο του για να πέσεις με τα μούτρα στο βιβλίο, αλλά αν δεν σας φτάνει αυτό, απλά κοιτάξτε το. Μπράβο στην εκδοτική που χρησιμοποίησε τόσο επιθετικό εξώφυλλο. Γενικά χρειαζόμαστε artwork που να μας κάνουν να το σκεφτόμαστε για το αν θα βγάλουμε το βιβλίο μπροστά σε συγγενείς ("μα τι σατανιστικά είναι αυτά που διαβάζεις" και τέτοια).

"Ο Κόσμος των Βαμπίρ" κυκλοφορεί ήδη.

Περίληψη

Η αιμοσταγής παράδοση των μυθιστορημάτων τρόμου του Simon Clark, συνεχίζεται με ένα σύμπαν ζοφερό και απειλητικό: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΒΑΜΠΙΡ!

Όχι πολύ μακριά από την παραλιακή πόλη Γουίτμπι, βρίσκεται το Λέπινγκτον. Ένα μέρος ήσυχο, ασήμαντο και ξεχασμένο από τον Θεό. Ωστόσο, κάτω από τους δρόμους του, τρομακτικά πλάσματα σαλεύουν, οδηγημένα από ένα αρχαίο πάθος που έγινε εμμονή. Είναι Νοσφεράτου, τα ενώνει η φλογερή τους πείνα κι έχουν τη δύναμη να απομυζήσουν οποιουδήποτε είδους αντίσταση. Είναι οι καταραμένοι, οι απέθαντοι, και έχουν τη δύναμη να κατασπαράξουν τους ζωντανούς με τα κοφτερά τους δόντια.

Ένα μυθιστόρημα βαμπιρικής παράδοσης, ωστόσο με μια διαφορετική προσέγγιση από τον Simon Clark. Δεν έχουμε να κάνουμε με ένα μεμονωμένο βαμπίρ, όπως τον Κόμη Δράκουλα, αλλά με κάτι ακόμα πιο τρομερό και απειλητικό για την ίδια την ανθρωπότητα. Με στιλ στακάτο, κοφτό και διεισδυτικό, βυθίζει τον αναγνώστη σε ένα σύμπαν εντελώς διαφορετικό, του δείχνει κάποια υπόγεια (κυριολεκτικά και μεταφορικά!) ρεύματα που καθορίζουν την ύπαρξή μας, και τον κάνει να αναρωτιέται για το αν θα αντικρίσει τον ήλιο την επόμενη κιόλας ημέρα. Ένα κείμενο που ο αναγνώστης δύσκολα μπορεί να εγκαταλείψει πριν φτάσει στην τελευταία σελίδα.