Νέα | Αυτό είναι το νέο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ

Νέα | Αυτό είναι το νέο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ

Ο ασταμάτητος Στίβεν Κινγκ ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο twitter το επερχόμενο βιβλίο του, με ημερομηνία κυκλοφορίας (στο εξωτερικό) 2 Μαρτίου του 2021.

Tο νέο πόνημα του δαιμόνιου δημιουργού, τιτλοφορούνταν αρχικά σαν "Only the dead have no secrets", μα έπειτα κατέληξαν στον ξενέρωτο τίτλο "Later". Όπως μπορείτε να δείτε από το ιδιαίτερα χαρακτηριστικό εξώφυλλο, το βιβλίο θα έχει άρωμα pulp ιστορίας. Μάλιστα αποτελεί μέρος της σειράς Hard Case Crime των εκδόσεων Titan Books, τα οποία προηγουμένως είχαν βγάλει το "Joyland" και "The Colorado Kid" του ίδιου συγγραφέα. Kυκλοφορούν και τα δυο από εκδόσεις Bell, οπότε είναι λογικό να υποθέσουμε πως θα δούμε και το Later στα ελληνικά.

Προσωπικά έχω σταματήσει εδώ και χρόνια να διαβάζω Κινγκ γιατί θεωρώ πως έχασε το καθαρόαιμο horror (και fun) touch του που είχε παλιότερα. Ωστόσο το Later, παρότι pulp, φημολογείται πως θα έχει στοιχεία από Το Αυτό (όπως θέλετε πάρτε το τώρα.. αυτό).

Η υπόθεση του νέου βιβλίου έχει ως εξής:

Ο Jamie Conklin θέλει μια συνηθισμένη παιδική ηλικία. Όμως δεν είναι ένα συνηθισμένο παιδί. Έχει γεννηθεί με μια υπερφυσική ικανότητα την οποία η μητέρα του προσπαθεί να κρατήσει κρυφή. Ο Jamie μπορεί να δει και να μάθει ότι δεν μπορεί ο απλός κόσμος. Η δύναμη αυτή όμως θα έχει μεγαλύτερες συνέπειες από ότι υπολόγιζε όταν ένας ντετέκτιβ της Νέας Υόρκης τον μπλέκει στην καταδίωξη ενός δολοφόνου που επιστρέφει από τον τάφο.