Διαβάσαμε | Το "GREEN VALLEY" είναι το μεσαιωνικό/sci-fi blockbuster που δεν ήξερες ότι θες!

Διαβάσαμε | Το "GREEN VALLEY" είναι το μεσαιωνικό/sci-fi blockbuster που δεν ήξερες ότι θες!

 

Περιγραφή

Οι ιππότες της Kelodia είναι οι καλύτεροι στη γη, αλλά δεν έχουν αντιμετωπίσει ποτέ ένα εχθρό όπως αυτόν που κατοικεί στην Πράσινη Κοιλάδα. Τώρα πρόκειται να ξεκινήσουν την μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους—να σταματήσουν έναν μάγο και να σκοτώσουν τους δράκους του—αλλά δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως μαγεία ή δράκοι… υπάρχει;

Ο υποψήφιος για Eisner συγγραφέας MAX LANDIS (Chronicle, Superman: American Alien), ο καλλιτέχνης GIUSEPPE CAMUNCOLI (Amazing Spider-Man) και ο υποψήφιος για Eisner colorist JEAN FRANCOIS BEAULIEU σας καλωσορίζουν στον κόσμο του GREEN VALLEY…όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.
 


 

Γράφει ο Μιχάλης Δαγκλής

Κάποια στιγμή θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την εκδοτική εταιρεία Image για την συνέπεια της ως προς τους ανεξάρτητους δημιουργούς. Για τις ευκαιρίες που δίνει σε κομίστες (αλλά και στις τολμηρές ιδέες τους) που άλλες καταξιωμένες εταιρείες δεν θα ασχολούνταν. Δεν γνωρίζω τι γίνεται εσωτερικά στην εταιρεία, πάντως τα περισσότερα και πιο αγαπημένα κόμικ που κοσμούν την βιβλιοθήκη μου έχουν προέλθει από την Image. Γραμμένο από τον Max Landis (σεναριογράφος της- εγκληματικά παραμελημένης- υπερηρωικής ταινίας Chronicle, του 2012) το “Green Valley” είναι μια ιστορία για την απώλεια, την θλίψη, την φιλία και την απληστία. Δεν θα δώσω πολλά στοιχεία γιατί έχει αρκετές ανατροπές και είναι καλύτερο να την ανακαλύψετε μόνοι σας.
 


 

Οι ιππότες της Kelodia είναι μια ομάδα από σκληρόπετσους και αυτάρεσκους τύπους. Ικανοί πολεμιστές, που λατρεύονται από το βασίλειο. Όμως κάποιο λάθος θα  καταστρέψει τα πάντα γύρω τους και θα τους κάνει να ξεπέσουν. Όλα αυτά στο πρώτο κεφάλαιο, το οποίο είναι τόσο καλά δομημένο που θα μπορούσε να είναι μια ξεχωριστή ιστορία από μόνο του. Ένα χρόνο μετά ένα αγόρι τους βρίσκει σε εξαθλιωμένη κατάσταση και εκλιπαρεί για την βοήθεια τους: το χωριό του στην Πράσινη Κοιλάδα υποφέρει κάτω από το ζυγό ενός περίεργου μάγου και των δράκων του. Οι ιππότες της Kelodia καλούνται για μια τελευταία φορά να βοηθήσουν και να εξιλεωθούν από τον πόνο τους. Όμως τίποτα δεν είναι όπως δείχνει...

Θα προσέξατε τις τρεις τελίτσες με τις οποίες έκλεισα στην προηγούμενη παράγραφο. Δεν είναι τυχαίες. Είναι το “κλείσιμο του ματιού” μου προς εσάς. Το “Green Valley” έχει ένα εξωφρενικό σενάριο, με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας - και είναι τρομερά διασκεδαστικό. Ακριβώς λόγω του ασυνήθιστου παντρέματος στοιχείων medieval με sci-fi η ιστορία κρατιέται πάντα σε ενδιαφέροντα επίπεδα και δεν μπορείς να προβλέψεις πως ακριβώς θα το πάει.
 


 

Υπάρχει δράση με μεγάλες εκτεταμένες σκηνές, δράμα, χιούμορ, τέρατα, σφαγές, μέχρι και εκρήξεις! Η ιστορία είναι συμπυκνωμένη, με ορατή αρχή, μέση και τέλος. Ξέρει ακριβώς τι θέλει να πει, έχει καλό ρυθμό και ολοκληρώνεται ικανοποιητικά. Το σκίτσο είναι πολύχρωμο και καθαρό, με λεπτές γραμμές και γεμάτο λεπτομέρειες. Ειδική αναφορά αξίζει στα χρώματα των πάνελ. Η δουλειά που έχει γίνει εδώ είναι εκπληκτική, μιας και  “κάθονται” τέλεια στις γυαλιστερές σελίδες του κόμικ και αναμειγνύονται με πανέμορφα αποτελέσματα. Ειδικά στην μεγάλη, hardcover έκδοση (που είναι και ο σωστός τρόπος να διαβαστεί) αγγίζουν την τελειότητα.

Το “Green Valley”, λοιπόν, είναι ένα κόμικ-blockbuster που κινηματογραφικά θα ταίριαζε στην καλοκαιρινή περίοδο όπου βγαίνουν όλες οι fun υπερπαραγωγές. Έχει καλοσχηματισμένους χαρακτήρες και μπόλικες εκπλήξεις μέχρι το τέλος. Κλείνοντας το κόμικ αισθάνθηκα χορτασμένος. Δεν θα ήθελα ωστόσο να επιστρέψω στον κόσμο του Green Valley, μιας και η ιστορία έκλεισε όπως έπρεπε, οι χαρακτήρες ολοκληρώθηκαν και δεν υπάρχει κανένας λόγος για κάποιο σίκουελ. Όμως ευελπιστώ να δω ένα νέο πρότζεκτ από τους συγκεκριμένους δημιουργούς.