Νέα κυκλοφορία | Ο Βασίλειος Γιαννάκης σας προκαλεί να εξερευνήσετε τις... "Αφώτιστες Περιοχές"

Νέα κυκλοφορία | Ο Βασίλειος Γιαννάκης σας προκαλεί να εξερευνήσετε τις... "Αφώτιστες Περιοχές"

Πληροφορίες έκδοσης

Τίτλος: Αφώτιστες Περιοχές
Συγγραφέας: Βασίλειος Γιαννάκης
Εκδόσεις: 24 Γράμματα
Ημ. έκδοσης: 16/9/2020
ISBN: 9-786185-469733

Σελίδες: 392

Αποτελεί το τρίτο, κατά σειρά, βιβλίο του συγγραφέα τρόμου και φαντασίας Βασίλη Γιαννάκη και την δεύτερη συλλογή του έπειτα από τα Η Ματωμένη Μαρία των εκδόσεων Όστρια και Μυστικοί Εφιάλτες και Μικροί Φόβοι των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Ιστορίες του βέβαια θα βρείτε και σε διάφορα συλλογικά έργα όπου εκτός από τρόμο έχει γράψει επιστημονική φαντασία, αλλά και steampunk. Για τον γράφοντα η "γνωριμία" με τον συγγραφέα έγινε μέσα από το Η Νύχτα Που Έβρεξε Μαχαίρια, το οποίο ήταν από τα πρώτα βιβλία εγχώριου τρόμου που διάβασα και που κατά την άποψη μου είναι και το καλύτερο του.

Οι ολοκαίνουργιες Αφώτιστες Διαδρομές μας έρχονται από τις εκδόσεις 24 Γράμματα και πρόκειται για μια συλλογή πέντε ιστοριών υπερφυσικού τρόμου. Παρακάτω θα βρείτε την περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Οπισθόφυλλο

Σύμφωνα με τη Βρετανίδα συγγραφέα Freya Stark, το να ξυπνάς εντελώς μόνος σε μια ξένη πόλη είναι ένα από τα πιο ωραία συναισθήματα. Υπάρχουν ωστόσο σοκάκια, δρόμοι, συνοικίες ολόκληρες, που κανείς δεν τολμά να διαβεί μονάχος κατά τη διάρκεια της νύχτας. Εγκαταλειμμένες βιομηχανίες, που όποιος άστεγος τολμά να διαμείνει εντός τους, ρισκάρει την εγκεφαλική του συγκρότηση. Εξαθλιωμένοι καταυλισμοί, των οποίων οι κάτοικοι εξαφανίζονται μυστηριωδώς κάθε τόσο.

Βραχέα και ραδιοκύματα που συνδέουν τη ρουτίνα της καθημερινότητας με τις πιο εφιαλτικές γωνιές του σύμπαντος. Τσιμεντένια κανάλια γεμάτα από λύματα ακαθόριστης φύσεως που διασχίζουν κακόφημες πλατείες. Εναλλακτικές πόλεις, αόρατες για τα μάτια των αμύητων, που συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο με τις δικές μας και στις οποίες η πρόσβαση εξασφαλίζεται μονάχα με μυστικές επικλήσεις που περιέχονται κρυμμένες σε δημοφιλή τραγούδια.

Οι πρωταγωνιστές των πέντε ιστοριών της παρούσας συλλογής, έρχονται αντιμέτωποι με αυτά και άλλα τόσα ανομολόγητα μυστικά. Κυριευμένοι από ανείπωτο δέος, ξεναγούνται μαζί με τον αναγνώστη στις πιο αφώτιστες περιοχές του συλλογικού ασυνείδητου. Μόνο οι γενναίοι θα επιβιώσουν.