Άρθρο | A "road trip" to Gamelit / LitRPG & αφιέρωμα στο έργο του Αλέξανδρου Ίτσιου

Άρθρο | A "road trip" to Gamelit / LitRPG & αφιέρωμα στο έργο του Αλέξανδρου Ίτσιου

Τι στο καλό είναι τα Gamelit - πώς τα λένε;

Αυτή ακριβώς ήταν η πρώτη σκέψη που έκανα όταν γνώρισα τον συγγραφέα και νυν μέλος της ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.Κ, Αλέξανδρο Ίτσιο, και έμαθα πως ο όρος Gamelit / LitRPG ανήκει σ’ ένα νέο λογοτεχνικό υποείδος που πρόσφατα εμφανίστηκε στις προτιμήσεις του αγγλόφωνου αναγνωστικού κοινού. Ομολογώ πως ως παραδοσιακός αναγνώστης που προτιμά να διαβάζει βιβλία στο χαρτί αιφνιδιάστηκα μόλις έμαθα πως πρόκειται για μια κατηγορία βιβλίων που κυκλοφορούν σε ψηφιακή μορφή στο διαδίκτυο (ως επί το πλείστον), η οποία είναι αρκετά δημοφιλής, διότι συνδυάζει τη λογοτεχνική αφήγηση με μηχανισμούς που συναντά κανείς στα παιχνίδια RPGs. Η κατάσταση ξεκαθαρίστηκε γρήγορα καθώς διάβασα το άρθρο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.Κ από τον ίδιο τον συγγραφέα (μπορείτε να το διαβάσετε εδώ) και στη συνέχεια ακολούθησαν συζητήσεις επί συζητήσεων πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, σχετικά με το πόσο ανερχόμενο και προσοδοφόρο είναι ως είδος, αλλά και πως ουσιαστικά φιλοδοξεί να αντλήσει αναγνώστες από την gaming κοινότητα. Όμως επειδή, ως γνωστό, η περιέργεια είναι ένα πανίσχυρο ένστικτο, ήθελα να βιώσω αναγνωστικά ο ίδιος την εμπειρία ώστε να έχω προσωπική άποψη πάνω στο θέμα. Έτσι αποφάσισα να διαλέξω ορισμένα έργα από την ευρεία γκάμα επιλογών του συγγραφέα για να τα διαβάσω και να σας τα παρουσιάσω.  

Το συγκεκριμένο κείμενο, λόγω του όγκου των έργων, αλλά και της ιδιαίτερης φύσης της κατηγορίας, θεώρησα πως ήταν προτιμότερο να λάβει τη μορφή ενός γενικού αφιερώματος όπου θα ήταν ευκολότερο να παραθέσω τις απόψεις μου υπό μια πιο στενή –και προσωπική– οπτική γωνία χωρίς να αναλωθώ αποκλειστικά στην κριτική μιας και μόνο ιστορίας.

Παρακάτω σας παραθέτω τον κατάλογο των βιβλίων τα οποία φέρουν τον γενικό τίτλο Hades Online με την υπογραφή του Αλέξανδρου Ίτσιου. Όλα τα έργα βρίσκονται αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή στην πλατφόρμα της Amazon και είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα. Έτσι λοιπόν, αφού περιηγήθηκα στο site του Αλέξανδρου (μπείτε εδώ) για να πάρω μια πρώτη γεύση, αποφάσισα να δοκιμάσω τη σειρά Knight και συγκεκριμένα προμηθεύτηκα τα Fire Knight, White Knight & Red Knight στις Κindle εκδόσεις τους, τα οποία και διάβασα μέσω του tablet που διαθέτω. Στη συνέχεια άκουσα ως ηχοβιβλίο το πρώτο μέρος της σειράς Succubus, που ουσιαστικά πρόκειται για μια ιστορία harem fantasy με... πικάντικο περιεχόμενο που απευθύνεται αυστηρά σε ενήλικο κοινό.