Νέα | Η Avatar Press επανακυκλοφορεί το Providence του Alan Moore

Αν σου αρέσει ο H.P. Lovecraft, ο Alan Moore και τα κόμικς τότε μην πας μακριά. Αυτό το άρθρο είναι ακριβώς για σένα!

Νέα | Η Avatar Press επανακυκλοφορεί το Providence του Alan Moore
Artwork του Jacen Burrows

Το Providence είναι μια σειρά κόμικ η οποία κυκλοφόρησε από την Avatar Press τον Μάιο του 2015 και ολοκληρώθηκε σε 12 τεύχη, μέχρι τον Απρίλιο του 2017. Το σενάριο της σειράς υπογράφει ο γνωστός μας Alan Moore (V for vendetta, Watchmen), ενώ το σχέδιο και τα εξώφυλλα επιμελήθηκε ο Jacen Burrows (Neonomicon, Crossed).

Το Providence λειτούργησε με έναν περίεργο τρόπο, αποτελώντας ταυτόχρονα πρήκουελ και σίκουελ της προηγούμενης σειράς λαβκραφτικού τρόμου και αισθητικής, το Neonomicon. Για όσους ενδιαφέρεστε να διαβάσετε περισσότερα και πιο αναλυτικά, μπορείτε να δείτε το άρθρο Η Λαβκραφτική τριλογία του Άλαν Μουρ στο οποίο ο Γιώργος Καβάλλος κάνει μια εκτενή αναφορά στα Courtyard, Neonomicon και Providence της τριλογίας.

Ας έρθουμε όμως στο θέμα μας και γιατί θα πρέπει να μας απασχολεί αυτό το νέο για το οποίο σας γράφω αυτή την στιγμή. Ναι, είναι γεγονός ότι το Providence είναι από πολύ καιρό εξαντλημένο στην αγορά, κάνοντας το δυσεύρετο ή πολύ ακριβό για να αγοραστεί από τους φίλους και τις φίλες που ενδιαφέρονται να το διαβάσουν. Όπως ανέφερε η εταιρεία, ο συγκεκριμένος τίτλος αποτελούσε για καιρό από τους αναγνώστες της τον πιο πολυπόθητο τίτλο για επανακυκλοφορία. Έτσι λοιπόν η Avatar Press, μέσω της πλατφόρμας Kickstarter, αποφάσισε να κυκλοφορήσει την σειρά σε μια ολοκληρωμένη έκδοση 480 σελίδων, ως Providence Compendium. Ως γνωστόν, ότι δίνεις παίρνεις, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, όσα περισσότερα δώσεις τόσα περισσότερα καλούδια θα έρθουν στην πόρτα σου, ανάλογα πάντα με το πακέτο αγοράς που θα επιλέξεις.

Όπως θα δει κάποιος που θα επισκεφτεί την σελίδα της καμπάνιας (μπείτε εδώ), δίνεται η δυνατότητα για αγορά ψηφιακής κόπιας (η οικονομικότερη λύση) και φτάνει μέχρι αρκετές εκατοντάδες δολλάρια, στο οποίο περιλαμβάνει πολλά... μα πάρα πολλά έξτρα! Η απόφαση είναι πάντοτε δική σας και εξαρτάται από το... πορτοφόλι σας. Η softcover έκδοση θα είναι διαθέσιμη και θα ξεκινήσει να αποστέλλεται το καλοκαίρι του 2021, ενώ όπως αναφέρει η σελίδα η hardcover έκδοση είναι αποκλειστικά διαθέσιμη μέσω του Kickstarter και δεν θα μπορεί να βρεθεί πουθενά αλλού. Αν εσύ που διαβάζεις αυτή την στιγμή αυτό το άρθρο, έψαχνες καιρό το Providence, πίστεψε με, αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία για να το αποκτήσεις.

Cthulhu Fhtagn!